17. januar 2021
Det var muligvis to unge drenges ulovlige leg med fyrværkeri, der satte ild til en affaldscontainer i Borup natten til søndag. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Det var muligvis to unge drenges ulovlige leg med fyrværkeri, der satte ild til en affaldscontainer i Borup natten til søndag. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet advarer unge: Vent nu med fyrværkeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet advarer unge: Vent nu med fyrværkeriet
Køge - 11. november 2019 kl. 12:13

Natten til søndag måtte brandvæsnet og politiet en tur til Møllevej i Borup, hvor der var ildebrand i en affaldscontainer klokken 00.27.

På stedet traf politiet fem unge, som dog intet havde med branden at gøre.

De havde tværtimod forsøgt at slukke branden ved at lukke for affaldscontainerens låg, men forgæves, fortæller politiet.

Brandvæsnet måtte derfor i aktion og slukke branden, men containeren udbrændte. Brandårsagen var ikke umiddelbart åbenlys, men ved politiets undersøgelser i nærområdet fik politiet på afstand øje på to unge, der legede med fyrværkeri.

Da de unge drenge fik øje på politiet, stak de af.

De blev beskrevet som 15-18 år, iført mørkt tøj, og den ene kørte på cykel, mens den anden var til fods. Politiet fandt dem ikke, da årsagen til branden måske kunne være uberettiget brug af fyrværkeri i nærheden af eller direkte ned i affaldscontaineren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to drenge i området, eller som har oplysninger om dem. Kontakt politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.

I samme forbindelse vil politiet gerne opfordre forældre til at holde øje med deres teenagere og deres eventuelle besiddelse af fyrværkeri på nuværende tidspunkt af året.

Brug af »konsumfyrværkeri« er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar.

Unge under 18 år må ikke købe fyrværkeri, der kun må være til salg i perioden 15.- 31. december. Også selv man allerede nu måske er i besiddelse af fyrværkeri fra sidste år, er anvendelse og brug stadig ikke tilladt uden for ovennævnte periode.

Overtrædelse af reglerne straffes som udgangspunkt med en bøde.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk