3. juli 2020
Politiet beslaglægger 18-årig mands knallert. Arkivfoto: Thomas Olsen
Politiet beslaglægger 18-årig mands knallert. Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Piv-ulovlig knallert: 18-årig stak af fra politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piv-ulovlig knallert: 18-årig stak af fra politiet
Køge - 23. august 2018 kl. 11:03
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var stort set kun styrthjelmen, der var lovlig, da politiet efter en lang jagt standsede en 18-årig mand på Parkvej i Køge onsdag morgen.

arrow Læs også: Motorcyklist død efter alvorlig trafikulykke

Den 18-årigede fangede en motorcykelbetjents opmærksomhed, da han kørte ad mod vest Ringstedvej ved Ringvejen. Da motorcykelbetjenten gav tegn til at ville tale med knallertkøreren, satte den 18-årige hastigheden op og forsøgte at køre fra politiet.

Det gjorde han ved at køre over for rødt lys i de lysregulerede kryds ved Ringstedvej-Parkvej-Gl. Ringsted, han svingede uden at give tegn til venstre ad Parkvej, således at en bilist fra Parkvej måtte bremse kraftigt op for at undgå at påkøre knallertkøreren. På Parkvej kørte han op på fortovet og svingede ind på Gymnasievej med så høj hastighed, at han kom over i den modsatte side af vejen. Knallertkøreren fortsatte via Skellet til et stisystem ved Gymnasievejs boligblokke, hvor en mor kom cyklende med to mindre børn. De måtte standse op, inden knallertkøreren kort efter passerede dem med høj hastighed og fortsatte videre mellem boligblokkene, hvor en mand på et tidspunkt stillede sig op og spærrede vejen. Knallertkøreren undveg og fortsatte lidt endnu, indtil motorcykelbetjenten nåede op på siden af ham for tredje gang og fik ham til at standse på Parkvej.

Her kunne motorcykelbetjenten konstatere, at den 18-årige ikke havde kørekort til lille knallert, ligesom knallerten heller ikke var hverken ansvarsforsikret eller i lovlig stand. Politiet indbragte derfor knallerten til nærmere undersøgelser for konstruktive ændringer. Den 18-årige havde dog styrthjelm på.

Han blev sigtet for de mange overtrædelser og blev også kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, fordi han var påvirket af narkotika.

Færdselspolitiet vil gerne i kontakt med bilisten fra Parkvej, moderen med de to børn samt manden, der forsøgte at standse knallertkøreren, for at få deres vidneudsagn til sagen. Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk