16. juni 2019
Camilla Sejerøe gennemgik en lang række af de nyeste og mest interessante bøger om strik i øjeblikket. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Camilla Sejerøe gennemgik en lang række af de nyeste og mest interessante bøger om strik i øjeblikket. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På udkig efter en ny strikkebog? Her er fem gode bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På udkig efter en ny strikkebog? Her er fem gode bud
Køge - 14. januar 2019 kl. 18:15
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Camilla Sejerøes fem bud på de bedste, nyere strikkebøger kan ses nederst i artiklen.

Strikning har de senere år nærmest oplevet en genopstandelse, og håndværket er landet over blevet mere og mere populært. Derfor bliver der også udgivet et væld af forskellige strikkebøger. Men hvordan skal man kunne navigere i den tætte jungle af bøger om alt fra klassisk strik til børn til den mere kunstneriske afdeling?

Det spørgsmål forsøger bibliotekar Camilla Sejerøe at svare på med sit »lille-bitte strikkebogsshow«. Et ifølge hende selv føle-strikke-røre show, som hun lørdag formiddag gæstede Borup Bibliotek med.

Ikke overraskende var samtlige pladser indtaget, da showet gik i gang, og de omkring 30 fremmødte fik i løbet af et par timer et indblik i, hvad der rører sig i den farverige strikkeverden. I hvert fald langt mere farverig end det grå og triste vejr uden for bibliotekets vinduer.

Camilla Sejerøe er selv entusiastisk omkring strikning, og i dagens anledning havde hun medbragt flere store bunker af strikkebøger. For det utrænede øje lignede det blot tilfældige stakker af bøger, men de var faktisk omhyggeligt delt op i forskellige kategorier. Eksempelvis de nye og interessante bøger fra 2018.

En af dem var »Egostrik«, som Camilla Sejerøe tog frem, bladrede i og viste til de fremmødte.

- Den har kun ting, man gerne vil strikke, og det er nemme opskrifter, som er lette at følge, fortalte bibliotekaren.

Herefter gennemgik hun et hav af forskellige andre bøger, som både handlede om strik til børn, babyer og mænd, samt bøger med specifikke strikkemetoder.

Sådan gik det relativt slavisk, men det var også både underholdende og informativt, og undervejs blev der flere gange grinet højlydt fra stolerækkerne. Mens nogle af lørdagens gæster havde medbragt garn og strikkepinde, havde andre hevet små notesbøger frem og noterede flittigt anmeldelserne af de mange forskellige strikkebøger.

Husk at nyde det

Ifølge Camilla Sejerøe er det vigtigt, at folk ser og også selv kan bladre i bøgerne, og de fysiske eksemplarer er bestemt ikke ved at blive datid, understregede hun.

- Man har brug for at mærke bøgerne, og jeg tror bestemt ikke, de er på vej ud, som nogle ellers siger. Jeg forsøger også med showet at få en dialog i gang med folk, og det handler om at skabe fællesskab, for det er vigtigt i dag, siger Camilla Sejerøe.

De fem bedste, nyere strikkebøger - ifølge Camilla Sejerøe
  • »Egostrik«, af Lene Holme Samsøe.
  • »Sokkebogen«, af Kerstin Balke.
  • »Bladmønstre i tofarvet patent: Strik til hansen«, af Nancy Merchant.
  • »Klompe-Lompe: Strik året rundt«, af Hanne Andressen Hjelmås og Torunn Steinsland.
  • »Strik med Plum Dandi«, af Alicia Plummer og Melissa Schashwary.

Hendes detaljerede gennemgang af strikkebøgerne var dog ikke udelukkende positiv. Flere blev beskrevet mere skeptisk og som direkte sjuskede, mens bibliotekaren argumenterede for andre som oplagte bøger til »tørstrik« - forstået som at man blot kigger i bøgerne, fremfor at bruge dem til reelt strik.

Undervejs opstod der også en dialog frem og tilbage mellem publikum og bibliotekaren, og da der hurtigt var gået en time af showet, var der pause, så lørdagens fremmødte fik mulighed for at bladre i de mange strikkebøger. Her gik samtalen flittigt om alt den nye viden, og flere skrev ihærdigt bøgernes titler ned.

Camilla Sejerøe pointerede dog også under sit strikkeshow, at det hele ikke kun skal gå op i at strikke de sværeste og flotteste stykker tøj.

- I skal huske at nyde det. Køb noget dejligt og lækkert garn, for det er jo jeres hobby, pointerede hun.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk