15. oktober 2021
Afskedens dag var kommet i Københavns Lufthavn mandag. 13-årige Mint er udvist af Danmark til Thailand og skulle i dag forlade Danmark, da Udlændingenævnet har vurderet, at der ikke er tilstrækkeligt stærkt grundlag for, at hun kan blive integreret i Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Afskedens dag var kommet i Københavns Lufthavn mandag. 13-årige Mint er udvist af Danmark til Thailand og skulle i dag forlade Danmark, da Udlændingenævnet har vurderet, at der ikke er tilstrækkeligt stærkt grundlag for, at hun kan blive integreret i Danmark.
Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På gensyn, Mint: Udvist pige forlader landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På gensyn, Mint: Udvist pige forlader landet
Køge - 08. oktober 2018 kl. 13:43
Af Anders Fallesen

Københavns Lufthavn emmer normalt af en forventningens glæde, når tusindvis af rejsende dagligt vandrer gennem terminalerne for at rejse ud i Europa og resten af verden.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

I dag er dog på ingen måder en glædens dag for familien Thøgersen/Yuangyai fra Køge, der mandag formiddag ankommer til lufthavnen. Frustration og fortvivlelse erstatter glæde og gejst, da familien nu skal splittes midlertidigt.

13-årige Atcharapan ”Mint” Yuangyai blev i tirsdags udvist af Danmark og rejser derfor sammen med sin mor, Ratre, til hjemlandet Thailand, mens bonusfar Frank efterlades hjemme i Danmark med Ratres og Franks fælles søn, Malick, tre år gammel.

Mint smiler ofte forlegent og nervøst. Er det okay at smile, når nogen tager billeder af mig?, spørger hun flere gange Frank. Selvom hun naturligvis er meget ked af det.
Selvfølgelig er det dét, svarer Frank. Der er ingen rigtig opskrift på, hvordan man skal håndtere en så vanskelig situation, insisterer bonusfaren, som har ladet DAGBLADET, Radio 24Syv og B.T. følge den hårde afsked i lufthavnen. Det har været vigtigt at være åben om det, og familien vil gerne dele deres oplevelse og version af sagen med omverdenen.
- Vi er hverken de første eller sidste, dette sker for, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

Klokken 11.35 mandag, to timer og 50 minutter før Thai Airways-flyet TG951 letter mod Bangkok, er Mint og Ratre tjekket ind. Mint går i moderigtige Vans-sneakers og bærer sin bordeauxfarvede Fjällräven-rygsæk. Hun ligner enhver anden 13-årig pige. Den lune sorte efterårsjakke får hun givetvis ikke brug for i Thailands varme, når hun og Ratre lander tirsdag klokken 06:00 lokal tid. I indtjekningsskranken ved siden af Thai Airways tjekker et hold unge gutter i DBU-træningstøj ind på en anden afgang. Ligesom Mint spiller drengene fodbold. Mint i Herfølge Boldklub, drengene på Danmarks U19-landshold.

- Kan vi byde på en kop kaffe?, spørger Frank venligt henvendt til vi fra pressen.
Han prøver hele tiden at være konstruktiv og vise overskud. Og det, selvom det er så forbandet svært. Men han er nødt til at være stærk, slår han igen og igen fast.

Et vennepar til Frank og Ratre støder til, mens vi sidder på Starbucks. De vil sige på gensyn til Mint og Ratre, som tager imod med kærlige kram, smil og tårer.
Da uret runder 12.15, er det tid til at gå mod sikkerhedskontrollen. Det er her, Frank skal tage afsked. Det er her, han skal sige på gensyn til sin hustru og til den 13-årige pige, som han elsker så højt og betragter som sin egen datter.

Klokken 12.23 går Mint og Ratre ind til området, hvor kun rejsende med boarding pass har adgang. Frank må se til, mens hans datter og kone forsvinder ned mod køen til sikkerhedskontrollen. Mens de gør klar til afrejse mod Thailand, hvor de skal være i op til tre måneder, indtil de kan ansøge om turistvisum til Mint.

- Jeg håber selvfølgelig på et mirakel og på, at jeg om lidt får et opkald, som gør, at de måske allerede kan vende tilbage i morgen, siger Frank Thøgersen umiddelbart efter afskeden.

Flået midt over

- Jeg har det, som om at jeg blevet flået midt over. Som om at jeg på en måde er blevet amputeret. Min datter må ikke være her, og min kone er nu rejst med. Jeg kan ikke være sammen med min familie. Det er helt sindssygt, og jeg føler en enorm afmagt. Det skal nok gå i orden, det er jeg nødt til at tro på. Jeg er nødt til at være stærk, også over for vores søn, Malick, som jeg skal hente i eftermiddag. Det skal jeg nok klare. Nu har jeg 40 minutter i bilen, hvor jeg skal forsøge at samle mig. Min erfaring er, at jo mere, jeg taler om det, jo mere hjælper det. Det giver mig styrke. Og selvom jeg har lyst til at slå ind i en pude eller tage ud i skoven og råbe, hjælper det ikke noget. Også selvom det føles, som om at det er for evigt lige nu, at de er væk, siger Frank Thøgersen, inden han bevæger sig mod sin bil ude på parkeringspladsen i Kastrup.

Frank giver derpå alle journalister et kram og siger farvel.
- Tak, fordi I kom og hav en god arbejdsdag, ønsker han efter det, der har været den formentlig sværeste dag i hans liv.
Nu trækker han sammen med sin advokat i de juridiske arbejdstøj for at undersøge, hvad mulighederne for en hurtig retur til Mint og Ratre er. I mellemtiden skal de sidste ting i hans virksomhed også lige falde på plads. Frank vil ikke vente op til tre måneder med at se Mint og Ratre igen. Han og Malick forventer derfor snart at sætte sig om bord på et fly til Thailand, så familien kan være sammen, mens de arbejder for en permanent genforening i Danmark.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk