24. februar 2021
Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som kan medføre alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdom, nyresvigt og nedsat syn.
Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som kan medføre alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdom, nyresvigt og nedsat syn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 800 køgensere har type 2-diabetes uden at vide det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 800 køgensere har type 2-diabetes uden at vide det
Køge - 07. november 2020 kl. 06:49

I Køge Kommune går 872 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 4.125 skønnes at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Type-2 diabetes udvikler sig som regel så langsomt, at alt for få opdager sygdommen i tide. Det er alvorligt, siger Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo:

- Flere end hver tredje, der får konstateret type 2-diabetes, har allerede en eller flere følgesygdomme. Det viser, de har haft sygdommen i årevis uden at vide det. Derfor er det vigtigt, man får styr på sin risiko så tidligt som muligt, så man kan gøre noget og forebygge.

Du kan gøre meget for at forebygge type 2-diabetes, hvis du kender din risiko. Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at tage en risikotest op til Verdens Diabetesdag lørdag den 14. november, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som kan medføre alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdom, nyresvigt, nedsat syn og føleforstyrrelser i ben, fødder og tæer, som kan ende med amputation. Mindst en kvart million danskere har allerede type 2-diabetes.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk