18. juni 2021
Bag provinsprojektet står blandt andre Oscar Mansa og hans far, Jesper, der styrer teknikken, når den yngre generation holder mikrofonen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Bag provinsprojektet står blandt andre Oscar Mansa og hans far, Jesper, der styrer teknikken, når den yngre generation holder mikrofonen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oscar og faren spottede nyt grand prix-hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Oscar og faren spottede nyt grand prix-hit
Køge - 15. maj 2021 kl. 14:08
Af Torben Thorsø

Selvom man har dårligt syn, så kan man sagtens få øje på et hit.

Det er gruppen gruppen Provinsprojektet et godt eksempel på, for de lokale musikere har netop vundet den allerførste udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede, Low Vision Song Contest.

- Vi har været høje på sejren lige siden, vi vandt, lyder det fra Oscar Mansa og hans far Jesper Mansa - der også har sangerinden Ninna Sofie Olesen med i projektet.

Nu skal de om godt en uge repræsentere Danmark i den internationale finale, der bliver afholdt i Tyskland. Den bliver dog, som med de indledende runder, også holdt virtuelt, så deres bidrag »Kom og dans« blev forud optaget som en stemningsfuld og humørsmittende video.

Indsgangsbilletten til konkurrencen var Oscar Mansas nedsatte syn som følge af, at han er født som albino.

Baggrunden for det tætte samarbejde mellem far og søn samt sangerinden, der er ven af familien, kræver dig et kort break tilbage til 80`erne, hvor Jesper Mansa slag til løs til den svedige hip hop, der stak fjæset frem fra undergrunden.

- Jeg har haft med musik at gøre siden jeg var Oscars alder og var med på 1. bølge af både hip hop og break dance. Jeg lavede også selv en del musik i slutningen af 90`erne. Men så kom sønnike og spolerede alle håb om stardom, for nu skulle man jo have et almindelig arbejde, siger han med et grin og nikker over mod Oscar Mansa, der også griner:

- Ja, jeg har nærmest hørt det siden jeg lå i maven og siden kørte der også tit en vinylplade med musikken hjemme i Strøby Egede, så det er nok der jeg har interessen fra.

Han fortæller videre, at det var i de sidste år af skoletiden, at han selv begyndte at få øjnene op for det at lave musik:

- Jeg fandt ud at, at jeg var god til at finde et flow og formidle en historie til musikken på den måde. Jeg synes at det er sjovt, hvordan man kan lege med ordene og bruge sin stemme til at styre rytmen i musikken.

Det førte til, at han allerede som 17-årig tog ud på flere spillesteder for at fyre den af.

- Her havde jeg jo brug for en til at styre musikken, så jeg gik til min far for hjælp - og nu er han ikke til at slippe af med igen, svarer han tilbage med endnu et grin.

Når Oscar Mansa laver musik er det nu fra lejligheden i Køge og under sit alias O-Man. Her er stilen lidt hårdere end med provinsprojeketet.

Det nye projekt opstod egentlig som en del af Oscar Mansa musik og ønske om at prøve noget, hvor der også var en kvindelig vokal på. Her henvendte han sig til klassekammeraten på Køge Gymnasiums musiklinje, Ninna Sofie Olesen.

- Vi lavede nogle numre, der var super funky og mere diskoprægede end, hvad Oscar normalt lavede. Det var lige dér, at vi opfandt Provinsprojektet, siger hun og Oscar Mansa fortsætter:

- Der er en anderledes tilgang til musikken i Provinsprojektet, mere funky med et skift mellem rap og sang.

- Det er fedt at lave musik uden at tænke over, hvilken kasse det skal ned i. Vi lavede vores egen kasse, konstaterer sangerinden og Oscar Mansa fortsætter.

- Den her musik har fra begyndensen handlet om at skabe en fest og at kasketten skal op, siger han som et modspil til den hårdere hip hop, hvor kasketten som regel sidder godt nede over øjnene.

Provinsprojektet har efterhånden fyret flere festnumre af og da familien Mansa så nyheden om, at der skulle afholdes et melodi grand pris for blinde og svagtseende var det oplagt at melde Provinsprojektet til konkurrencen. Det førte altså til en førsteplads, der blev afgjort alene på seernes stemmer, hvor det var en dommerkomite, der havde udvalgt de sange, der skulle med i den indledende runde.

- Det var da superfedt i det hele taget at blive udtaget. Det betyder jo, at der er nogen, der har sat sig ned og lyttet til vores musik - og som endda kunne lide det, siger Jesper Mansa.

Nu glæder de sig bare til at skulle repræsentere Danmark ved den internationale konkurrence, efter den nationale sejr.

- Det var da et stort cadeu til os, at så mange kunne lide nummeret, siger Oscar Mansa og fortsætter om deltagelsen i konkurrencen, der er arrangeret af Dansk Blindesamfund:

- Det bliver stort at bære den danske fane ind i det her og det er en kæmpe ære at skulle repræsentere Dansk Blindesamfund, siger Oscar Mansa.

Den internationale finale bliver holdt i Tyskland og foregår den 21. maj.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk