18. september 2021
Anders Ladegaard Bork (DF) er stor tilhænger af, at der bliver ansat en borgerrådgiver. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Anders Ladegaard Bork (DF) er stor tilhænger af, at der bliver ansat en borgerrådgiver. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opbakning til ønsket om en borgerrådgiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Opbakning til ønsket om en borgerrådgiver
Køge - 26. juli 2021 kl. 15:00
Af Mathias Klitgaard Selliah

Kommunens handicappede borgere skal kunne få hjælp af en uvildig borgerrådgiver.

Det ønsker Nils Bo Hermansen, formand for Danske Handicaporganisationer i Køge, og det forslag bakkes nu op af flere parter.

En af dem er Anders Ladegaard Bork (DF), der er medlem af social- og Arbejdsmarkedsudvalget, som også ser en stor fordel i at få tilknyttet en borgerrådgiver på handicapområdet.

- Jeg synes opfordringen er ganske reel. Vi kan i kommunen få en kæmpe fordel af en borgerrådgiver - også i forhold til dens udgift.

Han henviser til sit tidligere arbejde i Ishøj Kommune, hvor han oplevede effekten af en borgerrådgiver.

- Her kunne jeg se, at hverdagen for medarbejderne blev nemmere fra den ene dag til den anden. Blandt andet betød det, at ankesagerne faldt i antal, siger Anders Ladegaard Bork.

Ifølge forslagsstilleren Nils Bo Hermansen skal borgerrådgiveren yde uvildig hjælp til handicappede borgere i form af blandt andet information, vejledning til ankesager og indgange til kommunen.

Med til valget

Anders Ladegaard Bork tror, at en borgerrådgiver kan hjælpe til at optimere forvaltningen yderligere, og han ser gerne, at Køge Kommune kigger på mulige samarbejder.

- I en forsøgsordning kan det give god mening at gå sammen med en anden kommune om en borgerrådgiver. Men det handler selvfølgelig også om temperament. Vi skal blandt andet tage stilling til, om en borgerrådgiver skal være tilgængelig et par dage om ugen eller alle ugens dage, siger Anders Ladegaard Bork.

Kommuner kan få økonomisk støtte til en borgerrådgiver, da der er nedsat en særlig pulje på finansloven, og den er Anders Ladegaard Bork klar til at kigge på.

- Det er ved at være tid til at søge ind i puljen. Jeg har talt med min gruppeformand Bent Sten Andersen (DF, red.) om, at vi tager emnet op. Hvis det viser sig, at der ved fremtidige forhandlinger ikke er opbakning til en borgerrådgiver, så vil det være noget, som vi går til valg på, fortæller Anders Ladegaard Bork.

Hverken ja eller nej

Lissie Kirk (S), der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, er endnu ikke klar til at tage stilling til forslaget.

Hun vil i stedet vente til, at handleplansarbejdet for Køge Kommunes handicappolitik går i gang.

- Jeg ser nok tingene i et lidt bredere perspektiv og siger hverken ja eller nej til en borgerrådgiver endnu. Det ville egentlig være at tage forskud på arbejdet med handleplanen. Det er dog helt legitimt at bringe forslaget ind i arbejdet, men som udvalgsformand og politiker vil jeg gerne afvente og se, om der kunne være andre ideer, siger hun.

Opbakning

Nils Bo Hermansen har dog opbakning for flere andre parter.

Byrådskandidat for Venstre Marie Louise Christensen skriver i et læserbrev, som også Anders Ladegaard Bork er afsender af, at hun også ønsker en borgerrådgiver til Køge Kommune.

Byrådskandidaten henviser til erfaringer fra Stevns og Faxe Kommune.

Niels Rolskov (EL) har også i et læserbrev udtrykt sin opbakning til forslaget.

Han kalder borgerrådgiveren for en sikkerhed for borgeren og en hjælp til kommunes sagsbehandlere.

Køge Seniorråd bakker også forslaget op, men ønsker ordningen udvidet til også at gælde ældreområdet, hvilket Jan Munk fra Ældre Sagen Skovbo også udtrykker i et læserbrev.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk