19. april 2021
Foto: Katrine Wied
Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt boligkvarter ryger ud af Ghettolisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt boligkvarter ryger ud af Ghettolisten
Køge - 01. december 2020 kl. 12:38
Af Lars Andersen

Køge Kommune har nu ikke længere nogen boligområder på regeringens ghettoliste. Resultaterne af et bredt og velfungerende samarbejde mellem kommune, politi og boligselskab sender nu Karlemoseparken ud af ghettolisten. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Beboerformand efter ny ghettoliste: - Vi bor i et paradis

Sidste år dukkede Karlemoseparken op på regeringens ghettoliste. Det skete med baggrund i en større sag, hvor flere beboere i området (medlemmer af Loyal To Familia, red.) blev idømt fængselsstraffe.

I dag, et år efter, er Karlemoseparken igen tilbage på normalen, og Boligministeriet har netop oplyst, at Karlemosen ikke længere opfylder de kriterier der gør, at området får en placering på listen. Det skyldes generelt set, et fald i andelen af dømte i området.

Køge Kommune har sammen med Boligselskabet Sjælland, den boligsociale helhedsplan, Midt- og Vestsjællands Politi, frivillige foreninger og en lang række andre aktører gjort en massiv indsats i Karlemoseparken.

Helhedsplanen, der gælder for årene 2017-2021, arbejder blandt andet for at øge antallet af unge, der får en ungdomsuddannelse, kommer i beskæftigelse samt for at forebygge kriminalitet.

- Da Karlemoseparken sidste år var at finde på regeringens ghettoliste ved jeg, at mange følte det som en kold spand vand i hovedet, netop på grund af det enorme arbejde, der foregår herude blandt beboerne, de frivillige og en lang række andre gode kræfter. Det er derfor en utrolig stor glæde, at Karlemosen nu er røget ud af listen. Jeg vil gerne kreditere alle de, der dagligt yder en kæmpe indsats for integrationen og for det boligsociale arbejde, siger borgmester Marie Stærke (S).

- At Karlemosen ikke længere er på listen, betyder ikke, at vi er i mål. Der er stadig et stort arbejde foran os, hvor vi skal fokusere på at få de unge i uddannelse og de voksne i arbejde, ligesom tryghed blandt beboerne er helt afgørende. Det arbejde pågår, ghettoliste eller ej, siger borgmester Marie Stærke.

Siden regeringens ghettoliste blev oprettet i 2010 har skiftende regeringer benyttet listen som et redskab til at udpege boligområder, som man mener kræver en særlig indsats.

arrow Flere i arbejde sender boligområder ud af ghettoliste
01. december 2020 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:42
arrow Førtidspensionister er med til at få boligområde på ghettoliste
01. december 2020 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:10
arrow Område er ikke længere ghetto: Vi jubler eller fester ikke
01. december 2020 kl. 14:32 Opdateret: kl. 14:32
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk