18. juni 2019
- Sidder du og siger, at det har du ikke forklaret i retten, selv om det står i retsbogen? Udgangspunktet er, at det, der står i retsbogen, er rigtigt, sagde retsformand Dan Bjerring skarpt til et vidne, som forklarede, at han aldrig havde sagt, at han var flygtet fra et drabsforsøg begået af LTF-medlemmer. Foto: Katrine Wied
- Sidder du og siger, at det har du ikke forklaret i retten, selv om det står i retsbogen? Udgangspunktet er, at det, der står i retsbogen, er rigtigt, sagde retsformand Dan Bjerring skarpt til et vidne, som forklarede, at han aldrig havde sagt, at han var flygtet fra et drabsforsøg begået af LTF-medlemmer. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Offer for LTF-drabsforsøg nægter: Det er aldrig sket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offer for LTF-drabsforsøg nægter: Det er aldrig sket
Køge - 08. februar 2019 kl. 13:45
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Attituden lyser ud af den blå- og sortklædte mand med fængslets fæstningsbælte spændt om livet, da han træder ind i retssalen i Retten på Frederiksberg. Ved bordene mellem alle advokaterne og politifolkene, der skal sørge for ro og sikkerhed, sidder 16 af de mænd, han for et års tid siden var i dødelig krig med i Nørrebros gader.

arrow Læs også: Loyal to Familia: Voldspatrulje fik fem til seks års fængsel

16 medlemmer af Loyal to Familia står tiltalt for at ville dræbe fem højtstående medlemmer af den rivaliserende bande Brothas, da de den 23. oktober 2017 ifølge anklageskriftet planlagde og stormede Mjølnerparken. Men det var slet ikke noget overfald, lød det fra et af ofrene, da han torsdag vidnede i Retten på Frederiksberg.

- Jeg har lige siddet og sagt det til dig. Skal jeg sige det på spansk? Den episode har ikke fundet sted, der har ikke været noget, og jeg skal ikke svare på mere i dag, sagde BH, da han med en provokerende og stridslysten attitude modsatte sig afhøringen fra anklager Tomas Hugger.

BH er et højtstående medlem af Brothas. Rivalerne, der er tiltalte i sagen om flere tilfælde af drabsforsøg, er alle medlemmer af Loyal to Familia. De to grupperinger, som i sommer og efterår 2017 lå i intens bandekrig.

BH fik selv en dom for bandekriminalitet i november, som han afsoner nu. I dag er han dog indkaldt i retten som vidne. For han er en af de fem mænd, som anklagemyndigheden mener var målet for det attentat, som 15 af de tiltalte begik den 23. oktober, da de løb bevæbnet ind i Mjølnerparken.

Men anklager Tomas Hugger får ingen opbakning til den udlægning fra de tiltaltes bande-rival. Der skete nemlig slet ikke noget den aften ved 18-tiden i oktober for halvandet år siden.

- Det var en joke. W var irriteret over, at nogen af os var for optaget af vores mobiltelefoner og ikke holdt øje, når der foregik så meget i byen. Så han lavede sjov og sagde, »hvem er de der«. Jeg så ikke noget, jeg løb bare ind i opgangen. Jeg var derinde i 5-10 sekunder, så gik jeg ud igen. Der var ikke noget. Der skete ikke noget. Derfor har den episode ikke fundet sted, sagde BH.

Men den forklaring ville Tomas Hugger ikke købe. Han foreholdt vidnet, at han har forklaret til politiet, at han så nogle maskerede mænd komme løbende hen mod ham og hans venner. Men BH nægtede, at han havde sagt sådan til politiet, selv om rapporten tidligere er blevet læst op for ham, den gang han blev afhørt.

Men herfra begyndte vidnets benægtelser at nærme sig det absurde.

Da han selv var for rettet i november sidste år, blev han under retssagen også spurgt til episoden i Mjølnerparken. Den forklaring blev nu læst op af Tomas Hugger. I den tidligere retssag havde BH blandt andet sagt, at han løb for sit liv, fordi han frygtede at blive forvekslet med en anden.

Men nu afviste han også, at han overhovedet havde sagt noget om det inde i retten, selv om hans forklaring er blevet skrevet ind i retsbogen fra dommen.

- Det har jeg ikke forklaret i retten. Jeg har ikke oplevet noget som helst den dag. Hvis det fremgår af retsbogen, er det forkert, sagde BH.

Men dette fik selv retsformand og dommer Dan Bjerring op af stolen.

- Det har retten skrevet ned. Sidder du og siger, at det har du ikke forklaret i retten, selv om det står i retsbogen? Udgangspunktet er, at det, der står i retsbogen, er rigtigt, hvis man ikke selv har gjort opmærksom på, at det er forkert, understregede Dan Bjerring skarpt.

Angrebet mod de fem Brothas-medlemmer mislykkedes den 23. oktober, ifølge anklageskriftet fordi det ikke lykkedes for de tiltalte LTf'ere at få fat i rivalerne.

En uge efter overfaldet blev en af de fem Brothas-medlemmer imidlertid dræbt, en anden ramt i maven lige som også en tredje af dem blev ramt. Ingen er personer hverken tiltalt eller sigtet for disse overfald.

arrow Forsvarere: LTF'eres domme bør holde sig indenfor rammen
22. marts 2019 kl. 11:55 Opdateret: kl. 11:56
arrow Anklager kræver hårde straffe trods kovending i bandesag
21. marts 2019 kl. 16:50 Opdateret: kl. 16:52
arrow Anklager kræver seks-otte års fængsel for LTF-vold
21. marts 2019 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk