16. juli 2020
Cykelstien langs Ølbyvej fra Salbyvej og til motorvejen ventes stå klar i anden halvdel af 2021. Kommunen gør nu klar til at frigive pengene til projektet. Foto: Anders Fallesen
Cykelstien langs Ølbyvej fra Salbyvej og til motorvejen ventes stå klar i anden halvdel af 2021. Kommunen gør nu klar til at frigive pengene til projektet. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ølbyvejs cykelsti ventes klar næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ølbyvejs cykelsti ventes klar næste år
Køge - 25. maj 2020 kl. 16:13
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 2,4 millioner kroner i støtte fra Vejdirektoratets pulje for fremme af cyklisme i ryggen kan Køge Kommune nu begynde at forberede planlægningen af en længe ventet cykelsti langs den del af Ølbyvej, hvor man som cyklist i dag skal ud på vejbanen.

Den nye cykelsti etableres således på den cirka 1,1 kilometer lange strækning mellem Salbyvej og motorvejen. Oveni pengene fra staten afsætter Køge Kommune derfor 4,1 millioner kroner til det nye projekt.

Med den kommende cykelsti bliver stier på Lykkebækvej, mellem Padborgvej og Oksbølvej mod Asgård Skole, samt cykelstierne på Norsvej desuden forbundet og tilsluttet.

Blandt mange ønskede cykelstiprojekter rundt i Køge Kommune har netop denne strækning længe været én af de mest ønskede, da Ølbyvej er ganske trafikeret. Det konkrete projekt foreslås sluttet ved opkørselsramper til motorvejen, da der ikke er cykelsti i eget tracé over motorvejen, som Teknik- og Miljøforvaltningen fremhæver i den politiske sagsfremstilling.

Heri fremhæver man desuden, at »den sydligste halvdel af cykelstianlægget etableres som enkeltrettede stier i hver side som eksisterende - mens den nordligste del forventes at blive en dobbeltrettet sti på vestsiden af Ølbyvej.«

Forvaltningen oplyser desuden, at det må forventes, at man skal erhverve areal fra lodsejere, før cykelstien efter planen skal i udbud og senere anlægges i løbet af forår og sommer 2021.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk