25. november 2017
De økologiske grise stortrives på gården i Borup. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

De økologiske grise stortrives på gården i Borup. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økologisk landkøkken sælger nu egne varer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologisk landkøkken sælger nu egne varer
Køge - 15. april 2017 kl. 06:27
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borup: De fire økologiske grise grynter lykkeligt i solskinnet, mens de graver trynen ned i foderkasserne, i hønsehuset hygger hønsene og hanen sig, mens små kyllinger tripper rundt i et mindre indelukke. For enden af det grønne areal ved Landkøkkenets gård fodrer Pernille Kent Molsen gårdens ænder, ligesom hun også har ansvaret for at plante og dyrke jorden.

Indenfor bager hendes mand Jakob masser af brød til alle mulige selskaber og i det hele tager producerer cateringfirmaet masser af egne produkter. Det er baggrunden for, at ægteparret har besluttet at starte op med stalddørssalg af den første søndag i hver måned. Første gang bliver søndag den 7. maj, hvor kunderne kan se frem til friskbagt morgenbrød, surdejsbrød, rugbrød, kager, hjemmerøget laks, æg, syltetøj og sorbet is. Desuden vil der hen ad vejen være sæsonvarer som forskellige grøntsager, honning, kyllinger, ændre og MRSA økologisk gris, som Landkøkkenet producerer i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi kunne sagtens leve af at lave mad til folk, men for os giver det glæde og livskvalitet at lave kødet selv. Også selvom det er besværligt, siger Pernille Kent Molsen. Hun er uddannet bygningssnedker og står for konstruktionen af dyrenes huse.

- Jeg er ikke kok, men jeg kommer fra en familie med kogekoner. Jeg ved en masse om mad og jeg kan godt lide at passe dyrene og at dyrke jorden, fortæller hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk