20. maj 2019
Tim Kristensen var i lære som skytte på Svenstrup Gods i 2004. Her blev han af sin mester, den nu sigtede skytte, beordret ud i skoven om natten for at skyde grævling og ræv. Det er i strid jagtloven. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Tim Kristensen var i lære som skytte på Svenstrup Gods i 2004. Her blev han af sin mester, den nu sigtede skytte, beordret ud i skoven om natten for at skyde grævling og ræv. Det er i strid jagtloven. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt vidne: Ulovlig jagt på Svenstrup Gods også i 2004

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt vidne: Ulovlig jagt på Svenstrup Gods også i 2004
Opdateret 03. oktober 2017 kl. 18:40
Køge - 03. oktober 2017 kl. 13:39
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da politiet i sidste uge konfiskerede en ulovlig rovfuglefælde, var det ikke et enestående tilfælde af lovovertrædelser på Svenstrup Gods. Det fortæller Tim Kristensen, som i 2004 var skytteelev på Svenstrup Gods, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Ornitologer: Godsejer kan ikke løbe fra ansvar

Her blev Tim Kristensen af den nu sigtede skytte beordret til en række forskellige opgaver, der var i strid med jagtlovgivningen, blandt andet jagt på den fredede grævling.

- Jeg har valgt at stå frem for at sige, at det ikke bare er en enlig svale. Hvis skytten påstår, at det bare var en svipser, så vil jeg kunne sige noget andet. At der er foregået ulovligheder siden 2004, siger Tim Kristensen.

Han følte sig nødsaget til at afbryde sin uddannelse, efter at hans stedfar havde påtalt ulovlighederne.

- Jeg blev sat til at lave det, man kan kalde ulovligt arbejde. Jeg blev sat til at prøve at få ram på grævlinger midt om natten. Det er dårligt for forretningen, hvis grævlinger tager fasanerne. Men man må ikke skyde grævlinger, de er totalfredet, og man må i det hele taget ikke skyde om natten. Jeg skulle også skyde ræve om natten, fortæller Tim Kristensen.

Han fortæller videre, hvordan man på godset i strid med loven brugte levende fugle som lokkemad for andre i fælder, som blev sat op 14 steder i Svenstrups skove.

- Når der var gået en krage i fælden, blev den sat ind i et kammer i fælden, hvor den fungerede som levende lokkemad for andre krager. Det virkede bedre end ved madding. Der sad den typisk, indtil den døde af stress eller til, der var gået en anden krage i fælden, som kunne erstatte den, siger Tim Kristensen.

Baron Christian Wedell-Neergaard afviser at kende til de lovovertrædelser, som Tim Kristensen beskriver, men meddeler, at skytten nu er fyret og suspenderet fra Svenstrup Gods.

Læs mere i DAGBLADET Køge tirsdag

arrow Jægerformand om afsløring: Det er klart ulovligt
03. oktober 2017 kl. 15:03 Opdateret: kl. 12:44
arrow Kendt godsejer fyrer sigtet skytte
03. oktober 2017 kl. 13:48 Opdateret: kl. 12:28
arrow Baron om fuglefælde: Jeg er dybt chokeret
26. september 2017 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:10

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk