22. november 2017
Skovbo Efterskole i Køge Kommune har fået et nyt, 200 kvadratmeter stort teaterhus med navnet Diamanten, som officielt indvies i aften. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Skovbo Efterskole i Køge Kommune har fået et nyt, 200 kvadratmeter stort teaterhus med navnet Diamanten, som officielt indvies i aften. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt teaterhus skal danne ramme om kreativiteten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt teaterhus skal danne ramme om kreativiteten
Køge - 20. april 2017 kl. 17:03
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag formiddag er der stadig folk i gang med rydde området for buskads og feje foran Skovbo Efterskoles nye teaterhus. »Teaterhus Diamanten« står der skrevet med store, sorte bogstaver på den grå mur.

Inden for i det 200 kvadratmeter store rum er opsætningen af lys i gang med at blive gjort færdig. En stor stige står midt i rummet, der har sorte vægge og et blødt, fjedrende gulv.

I aften indvier efterskolen i Køge officielt sit nye teaterhus, der har kostet 3,3 millioner kroner. Teaterhuset er en udvidelse af efterskolens store hal og skal være med til at styrke og skærpe den kreative faglighed for skolens nuværende 105 elever.

- Vi tror på, at det vil give bedre arbejdsmuligheder for teaterfaget. Kreativiteten flytter de unge og gør dem både klogere og mere robuste, for det giver noget at kunne stå foran 300 mennesker og fremføre en monolog, siger efterskolens forstander, Jan Dufke.

Med navnet Diamanten henviser skolen til den kreative arbejdsproces og udvikling af de unges potentiale.

- En tro på, at der gennem den kreative arbejdsproces kan kaldes de mest fantastiske og smukke ting frem i enhver ung. På samme måde som en diamant dannes efter at have været udsat for tryk og slibning.

Teksten står skrevet på et stort, hvidt skilt, som hænger ude foran teaterhuset og er en del af et nyt teatermanifest. Manifestet bliver læst op ved indvielsen i aften og handler for skolem om at »genetablere himmelforbindelsen uden at miste jordforbindelsen.«

- Manifestet er med til at udstikke og markere en retning for os. Det fortæller, hvordan vi arbejder med teater, og hvordan vi tænker om faget, siger Anja Ohlsen.

Hun er uddannet dramaturg og underviser på efterskolens teaterlinje, som til indvielsen skal opføre to scener fra den årlige teaterforestilling. En forestilling, der fandt sted i begyndelsen af året og tog udgangspunkt i Svend Brinkmanns bog »Ståsteder«.

Anja Ohlsen fortæller, at man samtidig med etableringen af den nye bygning udvider efterskolens teatertilbud, så elever nu kan have ti timer teater om ugen. Det øgede antal timer inkluderer et helt nyt fag, som har fået navnet Teater som dannelse.

- Med teater kan man behandle store filosofiske emner, og samtidig forsøger vi at tage fat på den aktuelle debat i samfundet, siger Anja Ohlsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk