28. september 2021
Søndre Strand skal være en fornøjelse at besøge, så i næste uge bliver der kørt mere sand på i den nordlige ende af stranden. Foto: Torben Thorsø
Søndre Strand skal være en fornøjelse at besøge, så i næste uge bliver der kørt mere sand på i den nordlige ende af stranden. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt sand på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt sand på stranden
Køge - 06. august 2021 kl. 06:09

Fra mandag den 9. august og nogle dage frem vil dele af området ved Søndre Strand være spærret. Stranden skal nemlig "fodres" med frisk sand, skriver kommunen på Facebook.

Det er i den nordlige del af stranden, at det nye sand skal lægges på. Sandet er opgravet marint sand, som er blevet grundigt undersøgt - og det er helt rent. Desuden vil sandet blive kørt igennem en stor si, så større sten og andre ting fra opgravningen ikke kommer med ud på borgernes fine sandstrand.

Inden arbejdet starter, er der fjernet større sten i området, ligesom man også fjerner så meget tang som muligt. Når arbejdet er færdigt, tager havet over igen og flytter rundt på sandet.

Køge Kommune er klar over, at anlægsarbejdet gør det lidt vanskeligere at komme ud på vandet fra de klubber, som holder til på stranden. Men håber alle har tålmodighed med arbejdet i de par dage.

- Vi lover at rydde pænt op efter os, og så kan vi alle glæde os over en lækker strand bagefter, lyder det videre.

Sandfodringen sker som samarbejde mellem Køge Kyst og kommunens Teknik- og Ejendomsservice, som vedligeholder stranden. Udover en bedre strand giver sandfodringen også fri passage langs byggehegnet, selvom tidevandet har taget lidt af stranden.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk