26. februar 2021
Klubbens nye, lækre faciliteter er rygtedes og medlemmer strømmer til fra store dele af Sjælland. Her er Dorete Pedersen sammen med overhøvding Kirsten L. Jørgensen og sin forgænger i høvdingestolen Ellen Tange på den nye badebro kort før den planlagte indvielse sidste forår.
gallery icon

Se billedserie

Klubbens nye, lækre faciliteter er rygtedes og medlemmer strømmer til fra store dele af Sjælland. Her er Dorete Pedersen sammen med overhøvding Kirsten L. Jørgensen og sin forgænger i høvdingestolen Ellen Tange på den nye badebro kort før den planlagte indvielse sidste forår.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye medlemmer strømmer til lukket vinterbadeklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye medlemmer strømmer til lukket vinterbadeklub
Køge - 22. februar 2021 kl. 06:00
Af Henrik Førby Jensen

Blot to dage før den store indvielsesfest for vinterbadeklubben Valkyriens nye, lækre faciliteter på Søndre Strand skulle løbe af stabelen den 13. marts 2020, blev Danmark officielt ramt af coronaen og de restriktioner, som myndighederne løbende har meldt ud i løbet af det lille års tid, der er gået siden da.

Indvielsesfesten måtte udskydes på ubestemt tid og i løbet af det forløbne år har klubben tilpasset sig restriktionerne og haft åbent indtil december måned, hvor forsamlingsforbuddet gjaldt forsamlinger på op til ti personer. Men da antallet blev sat ned til højst fem, blev det praktisk umuligt at holde klubben åben og høvding Dorethe Pedersen og de øvrige medlemmer glæder sig til igen at kunne vinterbade og hygge sig sammen.

- Vi kan ikke styre det og vi vil ikke risikere at få bøder, så vi holder lukket ligesom alle andre medlemmer af VID - Vinterbadeklubber i Danmark. Det har da skabt frustration, men frustrationen har mest givet sig udtryk i, at folk siger: "Hvor glæder vi os, til vi kan mødes igen. Vi er en meget social klub, og det handler ikke kun om det kolde dyb. Det handler lige så meget om det sociale, fortæller høvdingen.

Klubben vokser
Trods nedlukningen oplever klubben en stadig tilstrømning af nye medlemmer. Som en af de få klubber i København og omegn, har Valkyrien fortsat åbent for tilmelding af nye medlemmer og klubben har nu passeret de 1200 tilmeldte og er en af de største klubber i Køge Kommune. De nye medlemmer kommer både fra nær og fjern.

- De har hørt om, at vi har de her nye, lækre faciliteter. Vi har fået op mod 200 medlemmer i løbet af det seneste år og de kommer både fra Stevns og Næstved og København - jeg har endda hørt om nogle, der kommer fra Skovlunde. Desuden får vi tilmeldinger fra nye beboere, der er flyttet ind i Køge Kyst, fortæller høvdingen.

Lovlig fest
Vinterbadning har i mange år været en aktivitet, der mest har appelleret til en ældre generation - men det har ændret sig, oplever Dorethe Pedersen.

- Vi har fået væsentligt yngre medlemmer. Det er blevet moderne at vinterbade og det er dejligt med nye, unge medlemmer. Det har vi ikke oplevet før, siger høvdingen, der tog det første kolde dyb i klubben i 2011. Mens medlemmerne venter på en genåbning vinterbade nogle fortsat - men fra klubbens gamle badebro på Søndre Havn, andre nedsænker sig i det iskolde vand på Køge Marina.

Som en fast tradition plejer klubben hvert år i januar at gennemføre en festlig vikingedåb af nye medlemmer, ligesom der også er faste festligheder i december og ved nytår. De aktiviteter har ikke været mulige i år, men Dorethe Pedersen ser frem mode den dag, klubmedlemmerne igen kan samles. Og hun lover, at det bliver festligt.

- I det øjeblik, vi får lov til at åbne op, laver vi noget. Vi fik jo aldrig vores indvielsesfest - vi laver helt sikkert en valkyriefest. Men vi skal først have lov til det.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk