4. juli 2020
Erik Vitcetz udstiller blandt andet billeder fra Toscana. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Erik Vitcetz udstiller blandt andet billeder fra Toscana. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling: Japanske bronzeskulpturer og toscansk aftenstemning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling: Japanske bronzeskulpturer og toscansk aftenstemning
Køge - 18. november 2019 kl. 20:34
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DAGBLADET Køge lagde i weekenden vejen forbi Østergade i Lille Skensved, hvor man allerede ved indgangen til et af husene kan gætte, at her bor en aktiv kunstner.

Kunstneren hedder Erik Vitcetz og er en af de fem kunstnere, som udstiller værker på Bødkergården i denne uge.

Multikunstneren hiver en række malerier frem med motiver, som viser aftenstemningen i italienske Toscana. De fem billeder indgår i udstillingen og er blevet lavet på baggrund af skitser på stedet. Senere er de malet færdig med akrylmaling.

- Da jeg gik hjem en aften i Toscana, var lyset bare helt fantastisk. Alting var helt forandret. Selvom jeg har været dernede fem gange, var det første gang, jeg for alvor oplevede aftenstemningen, fortæller Erik Vitcetz i sit værksted.

Han skal udstille sammen med flere, som han selv har haft som elever gennem sin undervisning. Blandt andre Pia Skovbo (maleri og tegning), Hanne Møller (maleri og skulpturer) og Anne Schjødt (skulpturer).

Derudover skal væveren Dorte Falkesen også udstille, og det er ikke tilfældigt.

- Jeg ville gerne have en væver med, for det er en fin kunstart, som tager lang tid at mestre, så respekt for dem der lærer det, siger Erik Vitcetz.

Pligt til at udvikle

Selv både tegner og maler Vitcetz, ligesom han laver glasfigurer og bronzeskulpturer. På trods af at han begyndte som maler, benytter multikunstneren sig i dag af en bred vifte af udtryksformer, og han mener, at man som kunster bør søger nye veje inden for kunsten.

- Det er utrolig spændende at prøve noget nyt af, og jeg synes, at man som kunster næsten har pligt til at udvikle sig. Først den dag, hvor man ligger med begge stænger i vejret, kan man slutte, mener Erik Vitcetz.

Billede

Vitcetz, der oprindeligt er uddannet smed,
udstiller også japanske skulpturer.
Foto: Simon de Visme


På udstillingen i Bødkergården bringer han også billeder lavet med en speciel metode af knust trægulv. Kunstneren har selv knust det med en hammer, og herefter skal det blandes med lakfarver og snedkerlim, så man kan arbejde med det.

Selv kalder han det en speciel metode, som han har brugt til at lave billeder af på baggrund af skitser fra Fur.

- Jeg hørte nogle, som lavede noget, der mindede om det, og da jeg selv er eksperimenterende, gik jeg bare i gang med at prøve det af, fortæller Erik Vitcetz.

Inspireret i Serbien

Han tager også nogle japanske skulpturer med til udstillingen i Kirkestrædet, og inspirationen til dem kom, da han var inviteret til at udstille på et stort museum i Serbien. Her delte han værelse med en japaner, som også skulle udstille.

- Vi arbejdede i 14 dage, og i den tid kom vi tæt på hinanden, husker Erik Vitcetz.

Denne uges udstilling finder sted fra i dag den 18. november til den 24. november i Bødkergården på Kirkestræde 11. Her er der åbent fra klokken 12-18.00 og lørdag fra 10-15.00.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk