11. august 2020
Produktionsskolen Klemmenstrupgård skal i fremtiden være en del af den samlende uddannelse FGU - Forberedende Grunduddannelse. Foto: Thomas Olsen
Produktionsskolen Klemmenstrupgård skal i fremtiden være en del af den samlende uddannelse FGU - Forberedende Grunduddannelse. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse tager de første skridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse tager de første skridt
Køge - 23. april 2018 kl. 12:18
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FGU. Eller Forberedende Grunduddannelse.

arrow Læs også: Ny direktør for FGU Midt- og Østsjælland tiltræder 1. april

Navnet klinger nok ikke velkendt i de flestes øre, men det er målet for fremtiden, når det nye uddannelse til august 2019 gør sit landsdækkende indtog, og allerede nu går det fremad med at skabe de første rammer for den Forberedende Grunduddannelse.

Sidste år blev samtlige partier i Folketinget enige om at samle seks forskellige uddannelsestilbud under ét. Det drejer som om Produktionsskolerne, Den Almene Voksenuddannelse, Den Forberedende Voksenundervisning, Ordblindeundervisning for Voksne, Den Kombinerede Ungdomsuddannelse og Erhvervsgrunduddannelsen.

Alle tilbud skal i fremtiden blive til én uddannelse, hvis mål er at række ud til den gruppe af unge under 25 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, ikke er i gang med en ungdomsuddannelse og som ikke er i arbejde.

- Hidtil har der været en masse knopskydninger af forskellige tilbud til de unge, der ikke passede ind i en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Det er fornuftigt at samle det hele i én uddannelse, for det vil forhåbentlig give et større fagligt niveau, siger Mark Jensen, formand for UUV Køge Bugt.

I Køge Kommune drejer det sig om omkring 600 unge, som man håber at kunne hjælpe videre med den Forberedende Grunduddannelse. Først skridt er at danne grupper af kommuner, som på tværs af hinanden skal samarbejde om at etablere FGU.

Et nyligt repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt har givet et foreløbigt bud på en gruppe bestående af kommunerne Køge, Stevns, Faxe, Ringsted og Sorø. Intet er dog endelig besluttet endnu.

- Det handler om at skabe en geografisk, bæredygtig enhed med en passende størrelse. Hvis man er en meget lille enhed, kan det blive meget skrøbeligt over for eksempelvis konjunkturudsving, og derfor er det fornuftigt med større enheder, siger Mark Jensen.

arrow FGU-direktør fratræder kort efter massefyring
07. januar 2020 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny uddannelse er tvunget til at skære: 12 medarbejdere skal fyres
21. december 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 15:05
arrow Direktør: Okay at ny uddannelse gik uden om Stevns
15. december 2019 kl. 06:06 Opdateret: kl. 15:09
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk