13. juli 2020
Pernille Sylvest (nummer to fra højre) er generelt tilfreds med undersøgelsens konklusion og kigger nu frem mod det videre forløb, der skal forbedre sagsbehandlingen og skabe mere tilfredshed blandt borgerne. Foto: Thomas Olsen
Pernille Sylvest (nummer to fra højre) er generelt tilfreds med undersøgelsens konklusion og kigger nu frem mod det videre forløb, der skal forbedre sagsbehandlingen og skabe mere tilfredshed blandt borgerne. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny rapport: Sagsbehandlingen af sårbare børn har mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny rapport: Sagsbehandlingen af sårbare børn har mangler
Opdateret 12. februar 2019 kl. 14:18
Køge - 12. februar 2019 kl. 13:13
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Behandlingen af børnehandicap-sager i Køge Kommune har de seneste år fået markant kritik, og af den grund indgik kommunen sidste år et samarbejde med Socialstyrelsens såkaldte taskforce. Styrelsen skulle kigge kommunens sagsbehandling på børnehandicapområdet grundigt i sømmene, og forleden blev konklusionen på undersøgelsen offentliggjort.

arrow Læs også: Advokat om ulovlig bevilling i handicapsag: - Det bør ikke kunne ske

Socialstyrelsens rapport tegner overordnet et blandet billede af sagsbehandlingen, for mens kommunen gør det godt på det overordnede sociale børneområde, er der konkret et »betydeligt potentiale for udvikling« på børnehandicapområde.

- Det var forventeligt, at nogle ting fungerer fint, mens der er andre områder, hvor det kan blive bedre. Jeg er tilfreds med, at der ikke er nogle kæmpestore elefanter i rummet, og at der er mange ting, vi gør godt på socialområdet, siger Pernille Sylvest (S), formand for børneudvalget i Køge Kommune.

Hun erkender, at kritikken af sagsbehandlingen langt hen ad vejen har været berettiget.

- Rapporten fortæller noget om, at borgerne i en eller anden udstrækning har haft ret i deres kritik, og at den har været begrundet. Det retfærdiggør, at vi har sat undersøgelsen i gang, og nu er det vigtigste, at vi handler, og at der kommer noget godt ud af det, siger udvalgsformanden.

I forlængelse af rapporten har politikerne i Køge sat gang i et udviklingsforløb det næste halvandet år i samarbejde med Socialstyrelsen, hvor man skal implementere en række nye tiltag og retningslinjer for sagsbehandlingen på kommunens børnehandicapområde.

arrow Kommune erkender fejl: - Det er ærgerligt og beklageligt
26. april 2019 kl. 16:50 Opdateret: kl. 12:43
arrow Kommune overså ulovlig bevilling i over fem år
26. april 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk