25. oktober 2020
Sognepræst Jacob Kleofas (tv) blev indsat ved en gudstjeneste i Lellinge Kirke, søndag den 20. september. Her ses han med provst i Køge provsti Jens Elkjær Petersen. Foto: Henning Ole Mathiesen
Sognepræst Jacob Kleofas (tv) blev indsat ved en gudstjeneste i Lellinge Kirke, søndag den 20. september. Her ses han med provst i Køge provsti Jens Elkjær Petersen. Foto: Henning Ole Mathiesen
Foto: Henning Mathiesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst banker på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst banker på
Køge - 25. september 2020 kl. 06:06
Af Torben Thorsø

Sognepræst Jacob Kleofas er netop tiltrådt som kollega til sognepræsterne Ruth Boysen og Linda Ishøj Frederiksen i kirkerne i Højelse, Ølby og Lellinge.

Den nyankomne er 43 år og netop flyttet ind i den skønne præstegård i Højelse sammen med hustruen Marie-Louise.

- Vi ser frem til at blive en del af kirkens liv, menighedens fællesskab og det daglige liv i og omkring byerne, skriver han i kirkebladet, hvor han også fortæller, at sammen har de fem børn.

Han fortsætter om den position han gerne vil udfylde i sit nye arbejde:

- Jeg ser frem til, at I vil lukke mig ind i jeres livsrum og trosrum. For jeg tror på, at det smukkeste vi kan give hinanden, er relationen - et møde, hvor vi ser, lytter og tager det andet menneske alvorligt. I mødet mellem mennesker, ved folkelige fester og begivenheder, i hverdagen og i tilstedeværelsen af de kirkelige handlinger og ritualer skabes nærvær - Guds nærvær.

Han beskriver, hvordan hele livet skal favnes; lige fra dåben over konfirmationen og til sorgen, når kisten står tungt placeret ved alteret. Hvor glæden synes langt borte. For med de tre håndfulde jord giver vi håbet plads, for håbet er tændt i liv og død.

- Kort sagt. Jeg vil være i livet, hvor I er, som præst og menneske - både ved de mest glædesfyldte og på de mørkeste dage. Jeg vil dele livet med jer i pastoratets tre smukke kirker og være en del af den stærke sammenhængskraft, som allerede eksisterer i de lokale samfund, fortsætter han.

Jacob Kleofas kommer fra et embede i Hvidovre Kirke, hvor han har været i fire år og før det mere end otte år i Sct. Peders-Havrebjerg pastorat på Vestsjælland.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk