22. juni 2021
FROM
gallery icon

Se billedserie

Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny klub med skud i støvlerne - og en duft af oprykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny klub med skud i støvlerne - og en duft af oprykning
Køge - 17. maj 2021 kl. 11:46
Af Tekst og foto: Jesper From

Gæstfriheden var begrænset, da serie 6 fodboldklubben Hastrup FC søndag tog i mod Hundige BK. 12 »kasser« bankede værterne i netmaskerne hos gæsterne, som kun nettede to gange. En storsejr og endnu et bevis på, at den nystiftede fodboldklub fra Hastrup ikke hører hjemme i serie 6 meget længere. Det lugter af serie 5 fra næste sæson.

Stoltheden over holdets præstationer lyser ud af øjnene på Mohamad El-Sayed. Manden, som fik ideen til og førte det ud i livet. At skabe en ny fodboldklub med udgangspunkt i Hastrupparken.

Lige nu indtager Hastrup FC en fornem 2. plads i serie 6, men en rystende målscorer i deres favør på hele 33-10. Kun Mern UIF ligger bedre til i rækken. Men holder de andenpladsen, så er de sikret oprykning. Lidt af en præstation for en klub, som blev stiftet så sent som i december sidste år.

Men hvorfor kaster Mohamad sig ud i at skabe en fodboldklub?

- Jeg har boet i Hastrupparken i mange år, og min familie bor der fortsat. Og der bor mange fodboldglade derude. Så jeg tænkte: Hvorfor er der så ikke også en fodboldklub?

Men for Mohamad handler det ikke kun om at spille fodbold og vinde. Der er meget mere på spil.

- Hastrupparken er et boligsocialt område. Så jeg gør også det her for integrationens skyld. For at holde de unge beskæftiget med noget positivt og udgå at komme på kant med loven.

Coronatiden har medvirket til meget kedsomhed.

- Mange har gået rundt og kedet sig og savnet at dyrke noget motion, forklarer Mohamad El-Sayed, mens spillerne varmer op på banen.

Det er søndag eftermiddag, og grønsværen på Holmebækskolen er absolut ikke optimal. Græsset står alt for højt, og når der så samtidigt er regn i luften, som kræver det endnu mere at få spillet til at flyde.

Modstanderne fra Hundige ankommer i deres biler og spørger, hvor de skal klæde om.

- Det må I gøre i bilerne, forklarer Mohamad El-Sayed.

Det er coronaen, som betyder, at det ikke er tilladt at benytte omklædningsrum.

Spillerne på Hastrup FCs hold er i aldersgruppen 17 til 25 år. De fleste fra mellemøsten. De fleste er født og opvokset i Danmark.

Succesholdets træner er Mahmoud Khaled, som selv har spillet 2. divisionsbold i Karlslunde. Han har to brødre med på holdet.

- Men de skal ikke føle sig sikre på at være førstevalg hver gang, fortæller han med et grin.

Ved klubbens start var det dog ikke noget større problem at komme på banen. Her var de kun 11 spillere. Men siden er en del kommet til.

- På det seneste er der kommet mange til prøvetræning. Og alle er velkomne - ikke kun dem fra Hastrupparken, understreger initiativtageren til Hastrup FC.

Der er træning tirsdag og torsdag, og hver weekend kamp på programmet.

De første kampe var fast arbejde. Tre kampe på syv dage!

- Og det var mens de fleste af spillerne fastede.

Men alligevel blev det til sejre over Ellemarken og Bårse, mens de måtte lide et nederlag til Benløse.

Der var en vis frygt fra Kommunens side, da de skulle møde Ellemarken.

- Men kampen forløb helt fredeligt, fortæller Mohamad.

Søndagens kamp blev et målorgie, og hvor det på intet tidspunkt var tvivl om, hvilket hold, der var bedst. I den kommende weekend kommer der »andre boller på suppen«. Her står Hastrup FC overfor topholdet fra Mern. Noget af en gyser!

- Det handler naturligvis for os om at vinde hver gang. Men det er lige så vigtigt, at der er et socialt positivt fællesskab. Og det er der, understreger Mohamad El-Sayed.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk