20. oktober 2021
Omkring 25 interesserede mødte op til det første intro-møde omkring en kommende veterancafe i Køge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 25 interesserede mødte op til det første intro-møde omkring en kommende veterancafe i Køge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny café for veteraner er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny café for veteraner er på vej
Køge - 18. april 2018 kl. 17:33
Af Lars Andersen

I det hyggelige lokale overfor Køge Svømmeland har der været afholdt interesseaften med henblik på opstart af projektet »VeteranCafé Køge«.

Fra starten af 2018 har Køge Kommune taget hul på projektet »Videre i livet«, der netop sætter fokus på veteraner og deres pårørende, og i den forbindelse har Thomas Buus, der selv er veteran fra Bosnien, sat gang i et initiativ omkring en veterancafé.

- Omkring hver sjette veteran har udfordringer efter af have været udsendt, men de almindelige tilbud passer sjældent ind. Et rart sted at være sammen med ligesindede er derfor et rigtigt godt alternativ, forklarer han.

Køge Kommune støtter ideen og har stillet Thomas Nyberg fra PPV Køge, (Pædagogisk Psykologisk Vejledning, red.) til rådighed. Han er også selv veteran.

Sammen med Thomas Buus skal han klarlægge, hvad der er behov for, og hvordan et tilbud bedst imødekommer det.

- Der var 25 interesserede samlet i huset I Ølby for at give deres mening til kende om en veterancafé i Køge, og de deltagende var en blandet forsamling af krigsveteraner lige fra Gaza i 60´er til stadig aktive soldater, fortæller Thomas Buus.

Der var også politifolk, brandfolk, tidligere soldater og aktive hjemmeværnsfolk, folk fra »bevogtningsgruppen«, en sygeplejerske fra nødhospitalet og andre til stede.

Der en fin debat i løbet af aftenen, og der var bred enighed om, at der er brug for en veterancafe i Køge.

- Der kom mange historier i løbet af aftenen, men det er oftest historier, som kun veteraner kan forstå, og som kun kan fortælles til veteraner i trygge rammer og i fortrolighed, forklarer Thomas Buus.

- Og netop derfor er det så vigtigt, at cafeen bliver et sted hvor veteranerne kan fortælle deres historier igen til ligesindede med forståelse og indsigt.

Der var enighed om, at cafeen skal kunne danne rammen om social hygge og aktiviteter for veteranerne og lejlighedsvis også for deres pårørende.

- For hver veteran er der i gennemsnit otte pårørende, som også bliver påvirkede af problemerne, understreger Thomas Buus.

Han vil nu sammen med Thomas Nyberg fokusere på at imødekomme behovet for »VeteranCafé Køge«, hvor Køge Kommunes veteraner kan mødes i deres eget frirum.

Næste skridt er en stiftende generalforsamling, der afvikles onsdag den 16. maj 2018, og man kan læse meget mere på www.veterancafekoege.dk.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk