14. oktober 2019
Med et hurtigt skift i Ejby bliver rejsetiden mellem Borup og Køge Station fra den 25. marts nedsat fra knap 55 minutter til 34. Ændringen er en del af en ny busbestilling til Movia, som blandt andet ændrer rute 245?s linjeføring, mens en ny rute, 248, også etableres. Illustration: Køge Kommune
Med et hurtigt skift i Ejby bliver rejsetiden mellem Borup og Køge Station fra den 25. marts nedsat fra knap 55 minutter til 34. Ændringen er en del af en ny busbestilling til Movia, som blandt andet ændrer rute 245?s linjeføring, mens en ny rute, 248, også etableres. Illustration: Køge Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny busforbindelse binder kommunen bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny busforbindelse binder kommunen bedre sammen
Køge - 11. januar 2018 kl. 19:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart bliver det hurtigere at tage bussen fra Borup Station til Køge Station. En ny busrute og tilpasning af to eksisterende ruter skal give buspassagerer mellem Køge, Ejby og Borup kortere rejsetid til skole, arbejde og indkøb.

Der bliver kortere mellem øst og vest i Køge Kommune, når en ny busbetjening træder i kraft søndag d. 25. marts, lyder det i en pressemeddelelse fra Køge Kommune.

Fra dette tidspunkt kommer turen mellem Borup Station og Køge Station ned på 34 minutter. Og kommunens unge studerende kan glæde sig til at sove lidt længere om morgenen, for den nye køreplan giver også hurtigere adgang til Køge Gymnasium og uddannelsesbyen Campus Køge.

- Når vi vælger bussen om morgenen, så er vi med til at passe på vores miljø. Men god kollektiv trafik er ikke kun godt for miljøet. Den nye køreplan giver nemmere adgang til vores ungdomsuddannelser. På den måde styrker vi Køges fremtid, og så binder den nye køreplan kommunen bedre sammen. Jeg er glad for, at der nu bliver hurtigere at rejse mellem Borup Station og Køge Station. Jeg håber, at mange vil få glæde af busserne i det daglige og flere vil vælge bussen. Når antallet af passagerer øges, udvides busnettet og hyppigheden. Det gavner fællesskabet, udtaler Erik Swiatek (S), formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, i pressemeddelelsen.

I efteråret 2017 besluttede et flertal i Køge Byråd at prioritere fire millioner kroner til at styrke busdriften i Køge Kommune. Det har gjort det muligt at oprette en nye busrute, bus 248, der kører mellem Ejby og Køge Station. Samtidig er ruterne 245 og 242 blevet justeret, så den samlede dækning af området vest for Køge by styrkes.

For de mere end 4.000 studerende og kursister, der hvert år går ind og ud af dørene i uddannelsesbyen Campus Køge, bliver vejen mellem Ejby og Campus Køge mere direkte og dermed hurtigere. Den nye bus 245 kører nemlig ikke længere gennem Lille Skensved, men tager en mere direkte vej mod Ejby gennem Salbyerne.

Ligesom i dag følger bus 242 ringetiderne på Højelse Skole og vil fortsat transportere buspassagerer fra Lille Skensved til Campus Køge og Ølby Station. Fremover vil bus 242 også betjene Sjællands Transport Center og overtager bus 245's nuværende rute ad Nordhøj.

Omlægningen forkorter afstanden mellem Campus Køge og den vestlige del af kommunen. Ligesom i dag kører bus 245 også fremover med halvtimes drift.

Der vil ikke være ændring på busdriften mellem Borup og Ejby. Bus 245 og 246 når til Ejby ad samme rute og med samme hyppighed som normalt, men mellem Ejby og Køge får passagererne nu flere muligheder. Et skift fra bus 245 til bus 248 i Ejby gør det muligt at rejse mellem Borup og Køge Station på 34 minutter. Bus 248's køreplan følger bus 245, så passagererne kun skal vente to minutter i Ejby.
På udvalgsmødet besluttede politikerne dog at bede Movia undersøge, om bus 245 kan køre direkte mellem campus, sygehuset og Ølby Station allerede fra den 25. marts og derved spare nogle minutter på rundturen i Ølby landsby.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk