23. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny busbro får million-tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny busbro får million-tilskud
Køge - 13. januar 2018 kl. 18:03
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste efterår sendte Teknik- og Miljøforvaltningen en række ansøgninger af sted til staten i håb om at få del i flere tilskudspuljer til infrastruktur og trafiksikkerhed.

Mens Køge Kommune nu har fået afslag på tilskud til en række cykelstiprojekter, har man omvendt fået tilsagn om 15,3 millioner kroner til etableringen af en busbro over Lille Syd-banen i Køge Nord. Den skal etableres i forbindelse med, at bus 101A forlænges, når Køge Nord Station tages i brug.

- Vi er naturligvis rigtig glade for støtten, men det efterlader os også med udfordringen om selv at skulle skaffe den kommunale del af finansieringen, siger Erik Swiatek (S).

Han er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget og henviser dermed til præmissen om, at kommunen med sin ansøgning selv forpligter sig til at bidrage med minimum 50 procent af anlægs- og investeringsudgifterne. I dette tilfælde altså minimum 15,3 millioner kroner.

Ifølge sagen forventer forvaltningen at sætte projektet i gang her i begyndelsen af året. Men »projektet vil have stor afhængighed i forhold til Banedanmark, da dele af arbejdet kun kan udføres i periode med sporspærring over Lille Syd-banen,« lyder det i sagsfremstillingen.

Derudover skal kommunen ligeledes igangsætte en omfattende kommunikationsplan, forstår man ved at læse Teknik- og Ejendomsudvalgets dagsorden igennem:

- Der vil på busbroprojektet blive udarbejdet en kommunikationsplan, der med en grundig interessentanalyse vil belyse omfanget af kommunikationen for projektet, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk