20. november 2018
Gørslev Børnehus er for dyr i drift, fordi der er for få børn - derfor mener forvaltningen, at daginstitutionen skal nedlægges.
Gørslev Børnehus er for dyr i drift, fordi der er for få børn - derfor mener forvaltningen, at daginstitutionen skal nedlægges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det officielt: Forvaltningen anbefaler lukning af børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det officielt: Forvaltningen anbefaler lukning af børnehus
Køge - 07. februar 2018 kl. 15:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For godt en uge side skabte det en del ballade, da ledelsen og forældrekontaktudvalget i Gørslev Børnehus sendte et brev ud til forældrene om, at institutionen skulle lukke.

arrow Læs også: Politikere: Reddet børnehus er en stor støtte til landsbyen

Forvaltningschef Henrik Laybourn kaldte det direkte for en fejl, der ville forplumre sagsgangen.

Nu skal sagen så behandles på onsdagens møde i Børneudvalget, hvor den selv samme forvaltning foreslår, at Gørslev Børnehus skal nedlægges.

Gørslev Børnehus er normeret til 5 vuggestue- og 25 børnehavebørn. Søgningen har i en årrække været lavere end normeringen og faldende år for år.

I hele 2017 har der i gennemsnit været indmeldt 17 børn, heraf 9 vuggestuebørn. Den 1. januar 2018 er der indmeldt 15 børn, heraf 8 vuggestuebørn. Konkret er der ét barn, som står til overflytning til Bjæverskov, og flere forældre har tilkendegivet, at de ønsker at flytte deres børn, når de fylder 3 år. To børn skal i SFO den 1. april, og der er tre børn på venteliste, som skal have tilbudt plads i løbet af 2018.

Der er således ikke udsigt til, at børnetallet vil stige, hverken på kort eller længere sigt, konkluderer forvaltningen.

I Indstillingen står der desuden: »For at kunne tilbyde en forsvarlig personaledækning har Gørslev Børnehus i en årrække, udover det budget, som antallet af børn udløser, årligt fået tilført op til 0,845 mio. kr. ekstra (2018-priser). I den politiske vedtagelse fra 2013, hvor Gørslev Børnehus oprettes, fremgår det, at ekstratilførslen er til opstartstilskud, som løbende skal vurderes frem til og med 2017. I perioden har der ikke være grundlag for at nedsætte tilskuddet, og grundet det fortsat faldende børnetal er ekstrabevillingen fortsat en nødvendighed for at kunne opretholde driften«.

Udover den økonomiske udfordring peger forvaltningen også på hensynet til de enkelte børn:

»En børnegruppe med så få børn og så stort aldersspænd giver pædagogiske udfordringer med hensyn til at sikre, at alle børn får muligheder for at deltage i fællesskaber med andre, trives, lære, dannes og udvikle livsduelighed, som er tilpasset børnenes nærmest udviklingszone trods aldersforskellen. Med det lave børnetal vil udfordringen ikke blive mindre de kommende år. Nogle forældre har udtrykt bekymring for deres børns udvikling i forhold til at kunne klare overgangen til SFO og skole, da der kun er få jævnaldrende at spejle sig i, blive udfordret og indgå i fællesskab med«, står der i indstillingen.

Det er nu op til politikerne, hvad der skal ske.

arrow Politikerne vil ikke lukke omstridt børnehus
05. april 2018 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:31
arrow 19 høringssvar undsiger lukning af børnehus
31. marts 2018 kl. 06:08 Opdateret: kl. 16:08
arrow Udvalgsformand om børnehus: Der er ikke truffet en beslutning
16. februar 2018 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk