25. september 2020
Omkring 50 forældre og børn var onsdag eftermiddag mødt op ved Køge Rådhus for at demonstrere imod de foreslåede besparelser på børneområdet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 50 forældre og børn var onsdag eftermiddag mødt op ved Køge Rådhus for at demonstrere imod de foreslåede besparelser på børneområdet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Normeringer fredet i første omgang: Undersøger alternative besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Normeringer fredet i første omgang: Undersøger alternative besparelser
Køge - 13. juni 2019 kl. 13:30
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lagt op til en sparerunde i den tocifrede millionklasse på børneområdet i Køge Kommune, men på onsdagens møde i Børneudvalget valgte politikerne »kun« at vedtage besparelser for omkring fem millioner kroner. Kravet var ellers at finde ti millioner kroner årligt frem mod 2023.

arrow Læs også: Stor omorganisering af specialskoler er på plads: Faglighed skal styrkes

Det sker, fordi der er flertal for ikke at gå med til de spareforslag, som ville ramme kommunens normeringer.

Der var ellers lagt op til at fyre syv medarbejdere i kommunens institutioner og dermed ændre normeringen til 9,9 børn per medarbejder mod i dag 9,6, ligesom et forslag om at reducere åbningstiderne i daginstitutionerne også blev lagt på hylden i første omgang, da det ligeledes vil ramme normeringen.

- I udgangspunkt har vi friholdt de områder, som omhandler normeringerne. Vi har vedtaget besparelser på fire punkter, som vil give cirka fem millioner kroner i runde tal. Resten har vi valgt ikke at tage i denne omgang, fortæller Pernille Sylvest (S), der er formand for Børneudvalget.

Alle partier i udvalget står bag de vedtagede besparelser.

Specialskoler omrokeres

Udvalgsformanden og de andre politikere blev inden mødet onsdag eftermiddag mødt af omkring 50 forældre og børn, som havde taget plads i gården ved Køge Rådhus. Demonstrationen var indkaldt af forældrebestyrelserne i kommunen, som på baggrund af de foreslåede spareforslag på børneområdet frygter konsekvenserne for børnene.

»Vores børn er små mennesker, ikke tal« og »pas på vores børn og pædagoger« lød nogle af slagordene fra de fremmødte, som både fik en kommentar med på vejen fra Pernille Sylvest og udvalgsmedlem Anders Ladegaard Bork (DF).

- Jeg gik til valg på at stå vagt om normeringerne i kommunens dagtilbud, og jeg har i sinde at prøve at løse den opgave, det bedste jeg nu kan, lød det blandt fra Ladegaard Bork.

I stedet for normeringer skal der nu spares penge ved at ændre på den såkaldte visitationsudvalgsstruktur. Derudover skal der bruges færre penge på ydelser fra eksterne leverandører, udsatte unge skal tilbydes udslusningsboliger inden for kommunegrænsen, og der skal ske en større omrokering blandt de kommunale specialskoler.

Sidstnævnte vil ifølge forvaltningen og politikerne også give et løft til fagligheden, da man i højere grad vil kunne målrette indsatsen for de sårbare børn.

- Umiddelbart løser det både konkrete problemer, imødekommer kritikpunkter, højner kvaliteten og giver en besparelse, har Pernille Sylvest tidligere forklaret.

Konkret vil det blandt andet betyde, at specialskolen Ellebækskolen i Gørslev fremover udelukkende skal være et tilbud til elever med autisme, mens børn med såkaldte socio-emotionelle vanskeligheder skal flyttes til specialskoleafdelingen Holmehus.

Læs hele historien i torsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

arrow Kommune bider skolebesparelser over efter langt tilløb
25. juni 2019 kl. 16:33 Opdateret: kl. 14:48
arrow Sparekniven udskudt igen - normeringer og udskoling fredes
21. juni 2019 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:45
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk