18. november 2017
40-årige Nana Safia Holme fra Herfølge har både følt sig undermineret og presset af Køge Kommune. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

40-årige Nana Safia Holme fra Herfølge har både følt sig undermineret og presset af Køge Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nana var tæt på at give op: - Til sidst lå jeg bare på gulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nana var tæt på at give op: - Til sidst lå jeg bare på gulvet
Køge - 14. oktober 2017 kl. 06:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et alt for hårdt fleksjob og stigende pres fra Køge Kommune var medvirkende til, at Nana Safia Holme for godt og vel en måned siden brød psykisk sammen. Det fortæller den 40-årige kvinde fra Herfølge, som deler sin personlige historie for at sætte fokus på, at kommunen generelt burde tage mere hensyn til de svage og sårbare borgere.

Nana Safia Holme lider af dystoni i nakken, og hun mener, at Køge Kommune ikke støttede hende nok og tog arbejdsgiverens parti.

- Normalt er jeg en meget stærk person, og der skal en del til, før jeg reagerer voldsomt. Men kommunen skal forstå, at der er en grund til, at man beder så indtrængende om hjælp, siger Nana Safia Holme.

Hun fortæller om sit fleksjob på et hotel, hvor overarbejde blev normen, og Køge Kommune afviste at hjælpe hende i dialogen med arbejdsgiveren. I sidste ende var Nana tæt på at tage sit eget liv.

- Det gik helt galt den aften. Jeg kunne ikke finde ro, og en masse gamle, grimme mønstre kom tilbage. Jeg brød helt sammen herhjemme. Jeg ville tage en masse sovepiller og gøre en ende på det hele. Til sidst lå jeg bare på gulvet og græd og kiggede ud ad vinduet, fortæller Nana.

Køge Kommune afviser at svare på spørgsmål i den konkrete sag om Nana Safia Holme. I stedet vil man gerne kommentere problematikken i generelle vendinger.

- I forhold til det fagretslige forhold er der tale om en relation mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Når fleksjobbet er aftalt, er det ikke os, der går ind i dialogen. De steder, hvor der er fagforeninger, er det dem, som klarer det. Det er en vigtig skelen, at vi holder os fra den slags, siger Bjarne Andersen, arbejdsmarkedschef i Køge Kommune.

Han fortæller, at kommunen er forpligtet til at følge op på aftaler om fleksjob.

- Der er nogle lovgivningsmæssige forpligtelser om at følge op på fleksjob, og dem følger vi. Vi støtter de mennesker, alt det vi kan, med at finde et forsørgelsesgrundlag, på de vilkår som de kan klare, påpeger Bjarne Andersen.

Læs hele historien om Nana Safia Holme i DAGBLADET Køge lørdag den 14. oktober.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk