18. juni 2021
Et billede taget på Øresund i perioden 1957 til 1964. Det er med daværende ejer Niels Hvalsøe ved roret.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Et billede taget på Øresund i perioden 1957 til 1964. Det er med daværende ejer Niels Hvalsøe ved roret.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mysteriet om Snarken der forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mysteriet om Snarken der forsvandt
Køge - 04. januar 2016 kl. 20:00
Af Torben Thorsø

Et forsvundet skib, der sidst er set i Køge, ungdomskammerater med havvand i årene og en brændende nysgerrighed er ingredienserne i det mysterie som en garvet sejler beder DAGBLADETS læsere om hjælp til at løse.

Historien begynder da det gode skib »Snarken« kommer til verden på Svend Svendsens Bådbyggeri i Kastrup, som en gaffelrigget »Runabåds type« på knap 10 meter.

I 1957 køber den dengang 26-årige Niels Hvalsøe båden af en skolelærer i Dragør for 2700 kroner - men da trænger den også til en meget kærlig hånd og er knapt sødygtig.

- Niels var en særdeles dygtig sejler, så året efter erhvervelsen af Snarken tog han på en rask 14-dages tur til Gotland og retur uden motor. Niels krydsede Atlanten adskillige gange med forskellige fartøjer og i 1983 var jeg med på en tur fra Humlebæk og til Azorerne, fortæller Steen Guttknecht.

Han og Niels Hvalsøe deler oplevelser på flere ture som de er fælles om fra midt i 70`erne. På de lange sejladser kommer de tæt på hinanden og knytter et venskab, der vil vare livet ud, selvom de i mange år har boet under forskellige himmelstrøg.

- Den uventede og hårde opbremsning i mit eftersøgningsarbejde ender i Køge og nu håber jeg, at folk kan hjælpe mig videre. Jeg synes, det er usædvanligt, at en båd med en lidt speciel karriere, mens den var i Køge, og en mand, ejer, der også er lidt af en karaktér, ikke huskes af nogen som helst Det ville hjælpe mig utroligt i mit arbejde med Snarkens histore, hvis nogen genkendte båd og/eller mand og igen kunne bringe mig på sporet i mit udredningsarbejde igen. Så jeg kan få stillet min nysgerrighed og give min gamle ven besked, lyder det afslutningsvist fra Steen Guttknecht.

Læs mere i DAGBLADET, mandag.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk