26. marts 2019
En modig mor stod frem i retten og fortalte om, hvordan medlemmer af LTF forfulgte hendes dengang 17-årige søn og blandt andet overfaldt ham på en parkeringsplads i Hastrupparken. Foto: Kim Rasmussen
En modig mor stod frem i retten og fortalte om, hvordan medlemmer af LTF forfulgte hendes dengang 17-årige søn og blandt andet overfaldt ham på en parkeringsplads i Hastrupparken. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor sagde stop til bandetrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor sagde stop til bandetrusler
Køge - 27. oktober 2018 kl. 07:09
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den store retssag mod Loyal to Familia var det første vidne den mor, som var med til at få hele LTF-efterforskningen til at rulle hos politiet.

arrow Læs også: Hovedvidne om bande-trusler: Jeg må have drømt

I august måned 2017 mødte moren op på politistationen og ville have hjælp, fordi hendes søn blev udsat for vold og afpresning fra medlemmer af Loyal to Familia i Køge.

Gennem sommeren var chikanen, både mod sønnen og mod familiens forretning i Køge, blevet stadig grovere. Nu frygtede de for deres 18-årige drengs liv.

Den sommer fylder sønnen 18 år. Det er en dag, hvor familien ser frem til at fejre drengen. Men på selve dagen, meddeler han sin mor, at han hellere vil tage over til mosteren i Malmø i stedet for at blive hjemme til fødselsdagsfest. For nu, da han er blevet myndig, er han et mere interessant mål for den type afpresning, som en række medlemmer af Loyal to Familia nu er tiltalt for at begå flere tilfælde af.

I tiden op til fødselsdagen forfølger LTF-medlemmer den unge mand. En af de tiltalte i retssagen, SC, ringer på et tidspunkt til den unge mand for at sende ham til Århus, hvor LTF er ved at opruste med nye medlemmer. Det foregår ikke uden kamp i Århus-forstaden Brabrand. Men den unge mand undslår sig ved at sige, at han ikke må for sine forældre, og at han ikke kan sætte sig op mod dem, fordi han er under 18 år.

Samme undskyldning bruger han, da bandemedlemmerne overfalder ham og vil have ham til at optage et lån på 100.000 kroner, som han skal aflevere til dem. Dette overfald er forhold ét i retssagens anklageskrift.

Her mener politiet, at de tiltalte OQ, SC og RP overfalder den på daværende tidspunkt 17-årige dreng og en anden ung mand. Det sker ifølge anklageskriftet den 25. juni 2017 på en parkeringsplads ved Langelandsvej i Hastrupparken i Køge.

Her får de to unge mænd adskillige slag, blandt andet med RP's krykker, og spark på kroppen og i hovedet.

- Drengene har besluttet, at de vil trække sig fra LTF, men de får at vide, at det ikke er så let. De skal betale 100.000 kroner, og de vil have min søn til at udlevere sit NemID. Han bruger den undskyldning, at det kan han ikke, fordi han var under 18 år, forklarer moren i retten.

Da den unge mand kommer hjem til sin mor, er han voldsomt forslået i ansigtet. Men han fortæller ikke i første omgang sine forældre om den rigtige årsag.

- Han siger, at han er faldet på cyklen og har fået styret i hovedet. Jeg troede ikke på ham. Det var meget voldsomt. En cykel kan ikke gøre sådan, siger moren, der har indvandrerbaggrund, men er fuldt integreret.

Hen over sommeren stiger presset på den unge mand og på familien. Weekenden efter, at han flygter til Malmø, smider ukendte gerningsmænd sten ind gennem ruden til familiens forretning i Køge.

- Der er glas over det hele, siger moren i retten.

Flere gange møder der også truende personer op i forretningen, så faren føler sig nødsaget til at sidde på vagt der hver nat.

Til sidst får moren presset en tilståelse ud af sin søn.

- Ja, mor. Det er noget med mig. De vil gerne have penge, refererer hun samtalen med sin søn, som hun selv kalder en ballademager.

Lige inden moren vælger at gå til politiet, får familien overbragt en besked fra LTF. Hvis ikke deres søn betaler de 100.000 kroner, vil de slå ham ihjel.

De tre mænd, som dette forhold vedrører, OQ, SC og RP, er alle tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt afpresning af særlig grov beskaffenhed. De nægter sig skyldige alle tre.

Retssagen fortsætter på mandag.

arrow Aflytning afslører panik efter anholdelse i Loyal to Familia
06. november 2018 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:30
arrow Hotel Scandic om mikrofon-bommert: Retten burde takke os
01. november 2018 kl. 13:51 Opdateret: kl. 11:50
arrow Efter bommert i retten: Nu skal mikrofonen krypteres
30. oktober 2018 kl. 17:03 Opdateret: kl. 15:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk