15. oktober 2021
Mints papfar, Frank Thøgersen, er som udgangspunkt positiv over for de mulige lovændringer, der skal drøftes i dag. Men han kalder det »skræmmende,« at det tilsyneladende ikke skal gælde med tilbagevirkende kraft. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Mints papfar, Frank Thøgersen, er som udgangspunkt positiv over for de mulige lovændringer, der skal drøftes i dag. Men han kalder det »skræmmende,« at det tilsyneladende ikke skal gælde med tilbagevirkende kraft. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mints papfar: Skræmmende at man ikke vil rette fejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mints papfar: Skræmmende at man ikke vil rette fejlene
Køge - 20. december 2018 kl. 11:41
Af Anders Fallesen

Det kan umiddelbart se svært ud at få 13-årige Mint tilbage til Danmark på permanent basis.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Ikke mindst efter onsdagens udmeldinger fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Nok gør hun torsdag klar til forhandlinger om lovændringer med et udspil, der i fremtiden automatisk skal give opholdstilladelse til børn, hvis forældre søger familiesammenføring for børnene inden for tre måneder, efter at den udenlandske forælder selv er kommet til landet.

Men ministerens udgangspunkt er, at det skal gælde fremadrettet og altså ikke med tilbagevirkende kraft - hvilket dermed mindsker Mints mulighed for opholdstilladelse.

Nyheden om udspillet er også nået til Bangkok i Thailand, hvor Mint netop nu gør sig klar til at holde jul med mor Ratree, lillebror Malick og papfar Frank. Frank Thøgersen og sønnike Malick landede tirsdag morgen lokal tid i Bangkok for at være sammen med deres familie hen over jul og nytår.

- Først og fremmest synes vi, at det er fremragende, at man vil se på at ændre loven, så man i fremtiden kan undgå sager som vores, siger Frank Thøgersen på en lydfil, som han har sendt til DAGBLADET, hvor Bangkoks velkendte gadestøj dominerer baggrundens lydbillede.

Han fortsætter:
- Men det er lidt skræmmende, at det tilsyneladende ikke skal gælde for de tilfælde, hvor man har fundet ud af, at man har lavet fejl. Det, mener jeg, er forkasteligt, altså at man ikke vil rette de fejl. Jeg er spændt på mødet i dag og glæder mig selvfølgelig til at se, hvad de kommer frem til, for jeg ved jo også, at Socialdemokratiet og DF taler om mulige dispensationsløsninger. Jeg mener helt klart, at de skal kigge på dispensationer, revurdering, genoptagelse af sager, ja, kald det, hvad du vil, siger Frank Thøgersen.

»Så dobbeltmoralsk«

Gentagne gange har Inger Støjberg om sager som Mints sagt, at det for hende er helt essentielt, at loven er lige for alle; med det henviser hun til sin afvisning af dispensationsløsninger som mulighed.

Ministeren frygter, at dispensationsmulighed vil betyde, at det kun bliver ressourcestærke familier, hvis historier fortælles i medierne, der vil blive taget op i eventuelle sager i Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg.

Frank Thøgersen mener imidlertid, at det synspunkt er særdeles dobbeltmoralsk.

- Det undrer mig helt enormt, at hun bliver ved med at bruge det argument. At det skulle være en hæmsko, at vi har en stærk vilje, og at vi bruger medierne. Politikere bruger da om nogen medierne, når de har et budskab, de vil ud med. Hvorfor dælen skal vi andre så ikke kunne gøre det? Det skræmmer mig, at hun siger sådan, og jeg mener, at det er så dobbeltmoralsk, at det gør helt ondt, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

Hvor det nye lovforslag helt præcist efterlader familien Thøgersen/Yuangyai, ved familien selvsagt ikke endnu. Sideløbende med de mange politiske drøftelser, hvor man stadig håber på et kovending, der kan give Mint opholdstilladelse, arbejder familien i det juridiske spor; her venter man netop nu på svar på ansøgningen om fri proces i en eventuel retssag.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk