16. oktober 2021
Søndag morgen genforenes familien Thøgersen/Yuangyai i Thailand, når bonusfar Frank og sønnike Malick når frem. Her venter et længe ventet gensyn med 13-årige Mint og mor Ratree, efter at førstnævnte blev udvist af Danmark og måtte forlade landet den 8. oktober. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Søndag morgen genforenes familien Thøgersen/Yuangyai i Thailand, når bonusfar Frank og sønnike Malick når frem. Her venter et længe ventet gensyn med 13-årige Mint og mor Ratree, efter at førstnævnte blev udvist af Danmark og måtte forlade landet den 8. oktober. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mint-sagen: Familien genforenes søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mint-sagen: Familien genforenes søndag
Køge - 25. oktober 2018 kl. 11:39
Af Anders Fallesen

Lørdag eftermiddag rejser Frank Thøgersen sammen med sønnike Malick til Bangkok, så familien Thøgersen/Yuangyai kan genforenes efter knap tre ugers adskillelse.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Det skriver DAGBLADET.
Når de tidligt søndag morgen lokal tid lander i Thailands hovedstad, venter således et gensyn med 13-årige Atcharapan »Mint« Yuangyai og Ratree Pumboonserm Thøgersen, efter at førstnævnte den 8. oktober måtte forlade Danmark som følge af en udvisning.

Mor Ratree tog med Mint til Thailand, mens bonusfar Frank og lillebror Malick måtte forblive i Danmark. Nu er planen foreløbig et to uger langt gensyn i Thailand, fortæller Frank Thøgersen med knap 48 timer til afrejse.

- Og hvis der så ikke er sket noget, der gør, at de kan komme med hjem til Danmark, er planen, at Malick og jeg tager tilbage til Danmark for så igen i december at tage ud til Thailand for at holde jul og nytår, fortæller Frank Thøgersen torsdag til DAGBLADET.

Adskillelsen, uvisheden og den store opmærksomhed tærer unægtelig på familien. Ratree døjer nu med noget sygdom, og derfor har de mest af alt brug for at få slappet af sammen, når Frank og Malick når frem.

- Alt efter hvordan min kone har det, tager vi nok op til hendes far i Nordthailand efter et par dage i Bangkok. Her kan vi forhåbentlig rigtig slappe af sammen, og det mangler vi helt klart. Jeg mærker et meget stort behov for, at vi skal være sammen. Der mangler virkelig et eller andet, og det gør det ekstra svært, at det er en situation, vi ikke selv har valgt, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

Hjemme i Herfølge Boldklub, hvor han bestyrer cafeteriaet, byder gode kræfter nu ind med hjælp, mens Frank og Malick er i Thailand, og sideløbende arbejder familiens advokat videre i det juridiske spor. For nylig afviste familiens forsikringsselskab i første omgang at yde retshjælp. En beslutning, som advokaten siden påklagede. Nu har advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja desuden søgt om fri proces, fortæller Frank Thøgersen.

- Det er jo under alle omstændigheder et forsøg værd, for jeg er jo nødt til at kalkulere med, at en eventuelt tabt retssag vil koste mig 100-150.000 kroner, siger han.

Frank Thøgersen har parallelt tæt kontakt til Jacob Mark, SF's gruppeformand på Christiansborg, som Frank i øvrigt tidligere har trænet i Herfølge Boldklub. Skulle der være noget undervejs, der kunne rykke ved familiens sag, vil Frank hurtigt høre om det. Også selvom, at han godt er klar over, at »hele verden jo ikke drejer sig om vores families sag,« som Frank Thøgersen formulerer det.

I første omgang fokuserer han imidlertid primært på det forestående gensyn med hans kone og bonusdatter. Efter nogle barske ugers adskillelse bliver der søndag morgen endelig plads til smil og glæde.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk