11. august 2020
Den overordnede placering af de fire regionale FGU-skoler er på plads, efter at undervisningsministeren for nylig godkendte udspillet fra Køge, Faxe, Stevns, Ringsted og Sorø Kommune. Kort: Undervisningsministeriet
Den overordnede placering af de fire regionale FGU-skoler er på plads, efter at undervisningsministeren for nylig godkendte udspillet fra Køge, Faxe, Stevns, Ringsted og Sorø Kommune. Kort: Undervisningsministeriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister godkender nye FGU-skoler: Køge bliver regionalt hovedsæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister godkender nye FGU-skoler: Køge bliver regionalt hovedsæde
Køge - 05. juli 2018 kl. 15:33
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så skulle den overordnede geografi være på plads. For nylig offentliggjorde undervisningsminister Merete Riisager (LA) placeringen af de i alt 88 skoler i 27 selvejende institutioner, som fra den 1. august 2019 skal danne ramme om den nye, landsdækkende Forberedende Grunduddannelse (FGU). Den nye uddannelse er målrettet de 15-25-årige, som ikke er i job, ikke har en uddannelse eller er i gang med at tage én.

arrow Læs også: Skolen er død - ånden lever videre

Kommunerne Køge, Ringsted, Faxe, Stevns og Sorø var inden offentliggørelsen gået sammen og havde indstillet at blive et af landets mange FGU-dækningsområder. Tanken var, at man kunne placere FGU-skoler i henholdsvis Ringsted, Faxe, Stevns og Køge, hvoraf sidstnævnte også skulle have den fælles administration.

Forslaget er nu blevet godkendt af ministeren i samarbejde med partierne i FGU-aftalekredsen. Det betyder, at selve FGU-institutionen med skole og administration bliver placeret i Køge Kommune og efter alt at dømme på den allerede etablerede produktionshøjskole Klemmenstrupgård.

Det glæder ikke overraskende forstanderen på produktionshøjskolen.

- Jeg er glad for, at man skal blive her, for vi har nogle super lokaliteter, der er vedligeholdte og »up to date«. Det vil koste millioner, hvis vi skulle flytte, og hvorfor gøre det, hvis det allerede fungerer her?, spørger forstander Elisabeth Dolmer og uddyber:

- Køge ligger jo midtvejs, og her har man allerede pladsen til at rumme administrationen. På Klemmenstrupgård har vi været vant til at arbejde på tværs, og vi har en administration, som kender det meste af det, vi skal arbejde videre med i FGU.

Blandt de fem kommuner har det været planen, at både Ringsted, Faxe, Stevns og Køge hver især skulle have en FGU-skole, mens man i Sorø Kommune har for lille et elevgrundlag til at have sin egen skole og derfor samarbejder med Ringsted Kommune.

Elisabeth Dolmer fortæller, at de helt konkrete placeringer i de enkelte kommuner ikke helt er på plads - man har fået godkendt et udkast, der i sidste ende også skal godkendes af dækningsområdets bestyrelse. Denne kommer dog først på plads i løbet af august og september.

Forstanderen fra Køge fortæller, at man foreløbigt tænker at placere de enkelte FGU-skoler i Hårlev tæt på stationen, centralt i Faxe tæt på VUC og ved Campus i Ringsted. Derudover er Klemmenstrupgård og VUC i Køge i spil som de sandsynlige rammer for den nye uddannelse.

arrow Stop vanviddet - forældre starter underskriftindsamling mod FGU-plan
22. september 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 10:32
arrow Forslag: Ny FGU-skole kan bygges for 39 millioner
19. september 2018 kl. 20:44 Opdateret: kl. 20:44
arrow Naturens pleje risikerer at ryge ud af ny skole
02. september 2018 kl. 10:58 Opdateret: kl. 20:04
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk