22. oktober 2020
Der har været over 3.000 gæster i Kjøge Miniby alene i juli måned.  Arkivfoto
Der har været over 3.000 gæster i Kjøge Miniby alene i juli måned. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minibyen glæder sig over stort sommerrykind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minibyen glæder sig over stort sommerrykind
Køge - 28. juli 2020 kl. 19:00
Af Torben Thorsø

Selvom sæsonen kom senere i gang, kan Kjøge Mini-By nu glæde sig over stort rykind af gæster til at besøge arealet med de 655 huse i størrelsen 1:10 som Køge så ud i 1865, skriver de i en omtale.

Coronaen satte en stopper for åbning i påsken og senere fra 1.maj. Men i pinsen og fra 9. juni har der altså været åbent hver dag fra kl. 10-16, med rimelig pænt besøgstal.

I juli har der på de første 25 dage været over 3000 besøgende, det største tal på en dag var 190 og det glæder alle de frivillige medarbejdere i Mini-Byen og man håber det fortsætter.

- Værkstederne er ikke åbne, og bliver det heller ikke i denne sæson, men der er alligevel mulighed for at se hvordan de små huse fremstilles, ved kig ind af vinduerne og der er miniudstillinger udenfor værkstedsbygningen, hvor tegl, mursten, bindingsværk, døre, porte og vinduer er lagt frem og der er mulighed for at se ind i skibsværftsbygningen. Udenfor står også Køge Stormølle, så man kan danne sig et indtryk af hvordan den bliver bygget, forklarer Sven Erik Svensson fra minibyen.

Han forklarer videre, at det primært er danskere, der kommer på besøg i Mini-Byen, og hvordan de glæder sig over, at mange køgensere også er blandt gæsterne, nogle for første gang, og alle bliver overrasket over at se de flotte byggede huse og skibene i havnen.

- Der er af naturlige årsager ikke så mange turister, som der plejer at være, men det kan forhåbentlig nå at komme senere på sæsonen, ligeledes er der ikke så mange rundvisninger, da foreninger ikke har haft mulighed for at arrangere ture, men til gengæld er der mange familier der ønsker rundvisninger, fortsætter han.

Rundvisninger finder sted med op til 15 personer per. rundviser. Det skal af praktiske hensyn bestilles forud.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk