19. september 2020
Det er på området bagved ministeren og borgmesteren, at det nye vandrehjem i Køge sandsynligvis vil komme til at ligge. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Det er på området bagved ministeren og borgmesteren, at det nye vandrehjem i Køge sandsynligvis vil komme til at ligge. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøminister ophæver strandbeskyttelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøminister ophæver strandbeskyttelsen
Køge - 11. december 2019 kl. 12:51
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Kommune er blandt de kommuner, der nu får bedre mulighed for at udvikle arealer ved deres havne. I Køge betyder det, at byrådet kan komme videre med planerne for at opføre et nyt vandrehjem ved Køge Marina, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Havn har store planer efter ophævet strandbeskyttelse

Strandbeskyttelseslinjen har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De nye muligheder glæder borgmester Marie Stærke:

- Vi er nu et stort skridt nærmere at kunne få realiseret nogle af de ting, vi har på tegnebrættet ved Køge Marina. Blandt andet vil vi gerne gøre det muligt for turister at overnatte på et nyt vandrerhjem på marinaen. Det skal være med til at skabe mere liv og udvikling ved marinaen, siger borgmester Marie Stærke fra Køge Kommune.

De 111 arealer rundt omkring i kommunerne ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor har miljøminister Lea Wermelin altså sagt god for at ophæve strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

- Vi skal værne om vores naturlige, åbne kyster, men nogle steder kan vi godt åbne op for mere lokal udvikling uden at gå på kompromis med det. Jeg ser ingen grund til at stå i vejen for udvikling på mindre arealer, som eksempelvis ligger indeklemt mellem en havn og en by, og hvor det ikke går ud over naturværdier. Nu kan kommunerne bedre skabe mere levende havnemiljøer med flere tilbud til turister og muligheder for erhvervslivet, siger miljøminister Lea Wermelin.

Muligheden for at søge om ophævelse af strandbeskyttelsen blev besluttet i aftalen om »Danmark i bedre balance« fra 2016 for at fremme vækst og udvikling for kommuner, borgere og virksomheder. Aftalen blev indgået af Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

arrow To havne får ophævet strandbeskyttelseslinjer
12. december 2019 kl. 11:25 Opdateret: kl. 10:07
arrow Nordsjællandske havne får friere rammer
12. december 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:01
arrow Miljøminister ophæver strandbeskyttelse ved 111 havne
11. december 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:43
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk