17. februar 2019
Jacob Mark og Thomas Kielgast forstærker samarbejde med Kielgasts skifte fra Ny Centrum til SF.
Jacob Mark og Thomas Kielgast forstærker samarbejde med Kielgasts skifte fra Ny Centrum til SF.
Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Midt i valgkampen: Kielgast træder ind i SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i valgkampen: Kielgast træder ind i SF
Opdateret 13. juni 2015 kl. 12:36
Køge - 12. juni 2015 kl. 14:15
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF vokser i Køge Byråd. Thomas Kielgast, der er valgt for lokallisten Ny Centrum, skifter nu parti og melder sig ind i SF. Det sker efter, at den tidligere socialdemokrat i en periode har ført valgkamp for SF-byrådsmedlem og folketingskandidat, Jacob Mark.

Thomas Kielgast var indtil midten af forrig valgperiode et markant medlem af Køges socialdemokratiske byrådsgruppe, indtil han blev løsgænger. Op mod kommunalvalget i 2013 var han med til at stifte Ny Centrum, som med 1561 stemmer og et mandat i byrådet opnåede et flot resultat ved valget. Men nu er Ny Centrums tid forbi.

Det er blandt andet samarbejdet med Jacob Mark om hans valgkampagne, der har været medvirkende til, at beslutningen om at træde ind i SF nu er truffet.

- Alle, som er med i Ny Centrum, er folk, som stemmer socialdemokratisk eller SF, så på den måde ligger det lige til højrebenet. Vi fandt ud af i 2013 under kommunalvalgkampen, når vi sammlignede valgprogram, at det vi gik til valg på, var det fuldstændig identisk. Vi havde endda et slogan, hvor Jacob kom og sagde, at vi havde stjålet det fra SF, men der var intet sjtålet, det var alt sammen udtænkt hjemme i mit køkken, fortæller Thomas Kielgast.

Thomas Kielgasts indtræden i SF betyder også, at Ny Centrum lukker og slukker. Hele partiorganisationen indtræder i SF lokalforening, bortset fra Ny Centrums formand Tove Knapmann, som stopper.

Sf i Køge har dermed tre mandater.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk