15. oktober 2021
Socialdemokratiets leder og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, tog tirsdag eftermiddag sager som den om 13-årige Mint op, da hun i Folketingets spørgetime konfronterede statsminister Lars Løkke Rasmussen med problemstillingen. Her ses hun til højre i billedet under et tidligere besøg i Køge. Foto: Thomas Olsen
Socialdemokratiets leder og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, tog tirsdag eftermiddag sager som den om 13-årige Mint op, da hun i Folketingets spørgetime konfronterede statsminister Lars Løkke Rasmussen med problemstillingen. Her ses hun til højre i billedet under et tidligere besøg i Køge. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette Frederiksen tog Mint-sag op med statsministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Frederiksen tog Mint-sag op med statsministeren
Køge - 27. november 2018 kl. 16:10
Af Anders Fallesen

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, adresserede tirsdag eftermiddag sager som den om 13-årige Mint, der i oktober blev udvist af Danmark.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Direkte henvendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) spurgte den socialdemokratiske leder under Folketingets spørgetime til sager som Mints:

- Hvad synes statsministeren egentlig? Er det ikke et paradoks, at man ikke kan komme af med afviste asylansøgere, som ikke har et grundlag for at blive her, mens man samtidig sender børn ud af landet, der allerede er fuldt integrerede?

Dertil svarede Lars Løkke Rasmussen, at også han er stødt over, at man i Danmark har mennesker siddende, som er udvist af landet, men som man ikke kan sende ud af diverse forskellige årsager:

- I forhold til den anden side af sagen er vi nødt til at huske på, at vi har en lovgivning, som betyder, at man ikke kan efterlade et barn i en årrække i hjemlandet og så få det til Danmark efterfølgende. Loven tjente et formål, da den blev indført, og tjener stadig et formål. Det var et indgreb, som vi blandt andet lavede for at undgå koranskolebørn. Nu kigger vi på, hvordan loven fungerer, og det ved jeg, at integrationsministeren også gør. Men jeg vedkender mig også, at det er en sag, der med det blotte, menneskelige øje ikke ser god ud, sagde statsministeren ved tirsdagens spørgetime ifølge DAGBLADET.

Senere da også Radikale Venstres leder, Morten Østergaard, spurgte kritisk til sager som Mints og det faktum, at danske statsborgere risikerer at få splittet deres familie eller må fraflytte Danmark, svarede Lars Løkke Rasmussen:

- Vi er et parti, der abonnerer på retssamfundets grundindretning, og det er, at loven er lige for alle. Og det skal den så åbenbart ikke være. For nogle af de sager, der refereres til, er sager, der udspringer af, at Folketinget har lavet en lov for at gøre op med, at unge, som burde være i Danmark og formes af Danmark, blev efterladt i hjemlandet og dermed fik forringede mulighed for god integration. Det viser sig, at dette giver en anden konsekvens. Og det tager jeg alvorligt. Det kigger vi på, det analyserer vi på. Noget af det handler måske om bedre information til de forældre, der ikke har taget deres børn med fra første færd, sagde statsministeren.

Efter spørgetimen uddybede Mette Frederiksen (S) sin holdning for de mange tilstedeværende medier. Dagbladet B.T. spurgte blandt andet, hvad hun og hendes parti så ville gøre for at løse problemet:

- Det kan være, at vi skal se mere individuelt på sagerne. Vi skal fortsat have en stram udlændingepolitik, som skal gælde for de fleste, men sager som den om Mint viser os jo, at der er børn, som udvises, selvom de har taget vores samfund til sig, sagde Mette Frederiksen.

Adspurgt om integrationsvurderingen ikke bør være standardiseret og dermed generel, svarede hun?

- Skal den det? Har vi ikke behov for, at man på enkelte, få områder kan tage nogle individuelle hensyn i sådanne sager, svarede den socialdemokratiske leder og statsministerkandidat ifølge DAGBLADET.

- Loven skal være lige for alle, men vi bliver som politikere også nødt til at kunne reagere. Jeg ved ikke, om svaret ligger ved integrationsvurderingerne, men man kan formode, at hvis der var lavet individuelle vurderinger af børn fra eksempelvis Thailand, havde man jo fundet ud af, at de allerede var integrerede, sagde Mette Frederiksen videre.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk