8. august 2020
Formand Hans Erik Jensen er umiddelbart glad for, at der nu sættes penge af til fremtidige rammer for Bjæverskov Medborgerhus. Foto: Jens Wollesen
Formand Hans Erik Jensen er umiddelbart glad for, at der nu sættes penge af til fremtidige rammer for Bjæverskov Medborgerhus. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medborgerhus skal have nyt hjem ved Skovbohallerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medborgerhus skal have nyt hjem ved Skovbohallerne
Køge - 25. oktober 2019 kl. 06:19
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

4,9 millioner kroner over de næste to år.

arrow Læs også: Budgetsejr med mange fædre og mødre

Så mange penge blev forligspartierne i Køge enige om at afsætte i årets budgetaftale til en ny mellembygning ved Skovbohallerne. Ifølge partierne skal mellembygningen sikre det øgede behov hos hallerne og foreningen IF Frem Bjæverskov.

Derudover skal aktiviteterne i Bjæverskov Medborgerhus indtænkes i den kommende bygning. Den model har flere politiker tidligere nævnt, efter det kom frem, at medborgerhusets nuværende hjem på Lidemarksvej står til at blive solgt.

Den kommunale grund skal i stedet huse ældreboliger.

Det har dog hele tiden været planen, at medborgerhusets nuværende rammer blot var en midlertidig løsning, og at aktiviteterne skulle have nyt hjem en dag.

Ikke helt optimalt

Udsigten til et nyt hjem ved Skovbohallerne vækker en vis glæde i medborgerforeningen.

- Vi har hele tiden haft en positiv tilgang til det her, og jeg synes, det er positivt, at politikerne tager medborgerhuset alvorligt, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Hans Erik Jensen, der er formand for Bjæverskov og omegns Medborgerhus.

Han ser dog ikke mellembygningen som det meste optimale hjem for den lokale foreningen.

- Når det er oppe omkring hallerne, er det i udkanten af byen, og derudover handler det om, hvordan samarbejdet bliver med de andre foreninger. Alt deroppe er jo idræt, og det har medborgerhuset ikke meget at gøre med, påpeger Hans Erik Jensen, der dog samtidig ikke afviser et nyt kommende i mellembygningen.

Usikker mellemperiode

Med det nye budgetforlig er der også umiddelbart lagt op til, at der skal findes nogle erstatningslokaler til medborgerhuset i perioden fra, at deres nuværende rammer sælges, til den kommende mellembygningen står klar.

Der er allerede lagt op til dialogen om erstatningslokalerne, og ifølge Hans Erik Jensen holdes der den 4. november et møde med blandt andre kommunens kulturforvaltning og idrætslivet for at finde en midlertidig løsning.

- Der kommer jo nok en mellemperiode, hvor medborgerhuset ikke har nogle faste rammer, og det bliver interessant at høre, hvilke idéer kommunen har, og hvordan vi skal løse det, siger Hans Erik Jensen.

Det er planen, at Bjæverskov Medborgerhus skal kunne benytte sine lokaler på Lidemarksvej, indtil det tidligere bibliotek bliver solgt.

arrow Forlig ruller kulturbesparelse tilbage: Det var en fejl
24. oktober 2019 kl. 19:06 Opdateret: kl. 14:45
arrow Pressede daginstitutioner kræver mere plads
24. oktober 2019 kl. 17:03 Opdateret: kl. 16:06
arrow Bus 103 reddes på målstregen
24. oktober 2019 kl. 16:03 Opdateret: kl. 16:03
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk