29. maj 2020
MHV 815 Kureren var dårligt nået hjem mandag aften efter en øvelse, før mandskabet måtte af sted igen på en skarp mission. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

MHV 815 Kureren var dårligt nået hjem mandag aften efter en øvelse, før mandskabet måtte af sted igen på en skarp mission. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marinehjemmeværnet i dramatisk aktion på havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marinehjemmeværnet i dramatisk aktion på havet
Køge - 16. oktober 2019 kl. 10:18
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens der mandag aften ved 22.30-tiden var debriefing efter en lang aften med øvelser, modtog besætningen på Køges Marinehjemmeværnsskib MHV 815 Kureren et rigtigt alarmopkald om en grundstødt 28-fods lystbåd med en person ombord.

- Båden stod på grund 200 meter vest for Bøgeskov Havn, fortæller P.S. Lynge fra Marinehjemmeværnet.

Vinden var stærkt tiltagende, så situationen for grundstøderen var absolut ikke gode. Kureren afgik straks fra Køge Havn, og der blev klargjort til en eventuel bjergning.

Ud for Bøgeskov Havn udsættes gummibåden med tre gaster, og de kom hurtigt i kontakt med grundstøderen.

- Han stod og vinkede med en lygte da der ikke var strøm og motorkraft på båden. Vejret gjorde også at han ikke kunne bjerge sejlene, fortæller P. S. Lynge.

- Så holdet i gummibåden hjalp med sejlene og fik trukket båden fri af grunden, for derefter at bugserede denne til kaj i Bøgeskov Havn.

Klokken 00.54 kunne Kureren med en træt besætning - igen - returnere til Køge, og de kunne se tilbage på at have gjort en stor forskel for en meget, meget glad mand, der undervejs fra Sverige til Brøndby var endt i store problemer med sin lystbåd, men nu kunne ånde lettet op.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk