6. august 2020
Dansk Industri Roskilde/Køge Bugt overrækker deres regionale Initiativpris til Lundberg Tech A/S. Fra venstre er det Ulrik Thestrup Hansen, Leif Hansen og Karsten Klein fra Lundberg Tech sammen med formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen. Foto: Kim Rasmussen
Dansk Industri Roskilde/Køge Bugt overrækker deres regionale Initiativpris til Lundberg Tech A/S. Fra venstre er det Ulrik Thestrup Hansen, Leif Hansen og Karsten Klein fra Lundberg Tech sammen med formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lundberg Tech får Dansk Industris initiativpris for grønt vækst-eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lundberg Tech får Dansk Industris initiativpris for grønt vækst-eventyr
Køge - 05. oktober 2019 kl. 05:40
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er møde for alle medarbejdere hver fredag morgen, men i går var dagsordnen anderledes. For her skulle Dansk Industri Roskilde/Køge Bugt overrække DI's regionale Initiativpris til virksomheden Lundberg Tech A/S i Lille Skensved.

Lundberg Tech fremstiller og sælger maskiner, som gør det muligt for andre virksomheder at omstille til en mere bæredygtig produktion. Virksomheden er i dag en af de førende i verden inden for systemer, der kan håndtere affald fra industrien. Det har ført til en årlig vækst på 30 procent siden 2015. Desuden er antallet af medarbejdere vokset fra 7 i 2009 til 43 i 2019.

- Det er et eksempel på en virksomhed, som forstår at udnytte den grønne omstilling, som er i gang over alt i verden, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen, der var ude for at overrække prisen.

Grøn omstilling for andre

Lundberg Tech producerer maskiner, som kan opsuge, findele og komprimere spild fra proces- og pakkemaskiner. Spildet bliver suget op i en granulator, der deler materialet, så det fylder væsentlig mindre og er nemmere at håndtere.

- Vi leverer maskiner, der kan opsamle det spildprodukt, der bliver til overs, når en virksomhed for eksempel fremstiller klistermærker eller pakker rullepølser på proces- eller pakkemaskiner. Ved hjælp af vakuum opsuger vores maskiner restproduktet, der kan være af papir, plastik, gummi eller tekstil, og findeler det. Dermed bliver det lettere for kunden at håndtere, transportere og også sende videre til genbrug, forklarer daglig leder og medejer Leif Hansen.

Lundberg Tech fremstiller selv granulatorer i Lille Skensved og sælger også løsninger til industrivirksomheder.

Sælger til hele verden

Kunderne findes over hele verden, blandt andet Australien, New Zealand, Malaysia, Thailand, Guatemala, Brasilien og USA, og så selvfølgelig Europa. Lundberg Techs salgchef sidder i Stuttgart i Tyskland.

- Ledelsen i Lundberg Tech har modet til at træffe strategiske valg. Og lige nu er man i fuld gang med at etablere sig på nye globale vækstmarkeder. Lundberg Tech var indtil for få år siden en lille maskinfabrik. Men gode ideer, et fokus på miljøet og et globalt udsyn har ført virksomheden langt. I dag sætter den store fodaftryk langt uden for Lille Skensved Det er en fortjent vinder af initiativprisen, siger Carsten K. Jensen.

Køges borgmester, Marie Stærke, var også til stede ved prisoverrækkelsen.

- I er en innovativ virksomhed med teknologi i højsædet, som bidrager til den grønne omstilling. I giver andre virksomheder mulighed for at passe bedre på vores jordklode, sagde hun.

Lundberg Tech er kåret som gazelle tre år i træk. Virksomheden har en, der er steget fra knap 4 millioner kroner i 2009 til forventeligt 90 millioner kroner i 2019.

DI's regionale Initiativpris gives til en mindre og mellemstor virksomhed i hver af DI's 18 regionalforeninger, som gennem særligt initiativ og virkelyst har skabt vækst.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk