24. august 2019
De tre dømte fra Køge fik mellem tre år og seks måneder for den ene, mens de to andre fik fem års fængsel, da retten på Frederiksberg afsagde dom i LTF-sagen. Foto: Katrine Wied
De tre dømte fra Køge fik mellem tre år og seks måneder for den ene, mens de to andre fik fem års fængsel, da retten på Frederiksberg afsagde dom i LTF-sagen. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Loyal to Familia: Voldspatrulje fik fem til seks års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Loyal to Familia: Voldspatrulje fik fem til seks års fængsel
Køge - 22. marts 2019 kl. 16:30
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Familia længe leve.
Sådan blev der råbt fra en af de dømte få minutter efter, at Retten på Frederikberg afsagde dom over ti medlemmer fra Loyal to Familia.

arrow Læs også: Forsvarere: LTF'eres domme bør holde sig indenfor rammen

Torsdag blev de kendt skyldige i legemsangreb af særlig farlig, rå og brutal karakter. Fredag eftermiddag blev straffene udmålt. Her blev afsagt straffe på mellem fem og seks års fængsel.

Tre af de dømte er fra Loyal to Familias Køge-afdeling. 23-årige Ali Ali, der er fra Ringsted, blev idømt fem års fængsel.

21-årige Houssen Nasser fra Køge fik tre år og seks måneders fængsel. 22-årige NK fra Ringsted fik fem års fængsel. NK er fortsat omfattet af navneforbud, fordi han også er tiltalt i det store retsag mod Loyal to Familia, der kører i Retten i Roskilde.

- Det er et enstemmigt nævningeting, der står bag hele dommens konklusion. De to forhold i anklageskriftet har som udgangspunkt givet fem års fængsel, sagde retsformand Dan Bjerring, da han afsagde dommen.

De fem års fængsel er inklusiv den fordobling, som straffeloven giver mulighed for, når der er tale om bandekriminalitet, forklarede han.

- Når der alligevel er forskel på straffene, er der fordi, nogle af de tiltalte har haft mere på samvittigheden end andre, sagde Dan Bjerring med henvisning til, at nogle af de dømte har en reststraf fra tidligere domme, som de ikke har afsonet.

De ti mænd blev dømt for deres rolle i et angreb, der fandt sted på Nørrebro den 23. oktober 2017. Med det formål at få ram på en gruppe ledende medlemmer af den rivaliserende bande Brothas, iværksatte 15 medlemmer af LTF et koordineret angreb i Mjølnerparken. Mændene kørte hertil i tre biler, hvorfra 12 af dem løb ind i området, bevæbnet med knive, koben og hammere. Angrebet mislykkedes dog, fordi det lykkedes for de fem Brothas-medlemmer af slippe væk.

Herfra kørte de tre biler videre ad Tagensvej, hvor de fik øje på en mand, som de også mente var medlem af Brothas. Efter at have stillet ham spørgsmålet »er du fra Nordvest«, gik de direkte til angreb på ham. Manden blev slået og sparket og fik adskillige stik med en kniv, blandt andet i ryggen. Det gav ham ni stiksår i ryggen og fik hans lunge til at klappe sammen.

Retten tog også stilling til anklagemyndighedens begæring om at udvise to af de dømte. Det drejer sig om Waheed Sarwar, der ud over fem års fængsel, også blev udvist af Danmark for bestandig.

Det drejer sig også om en af de dømte fra Køge, nemlig Ali Ali. Han blev betinget udvist.

- Ali Ali er betinget udvist efter en meget konkeret vurdering, der alene beror på dine personlige omstændigheder. Men der ligger også en advarsel om, at du bliver nødt til at holde dig fra kriminalitet, hvis du gerne vil blive sammen med din mor og far i Danmark, sagde Dan Bjerring direkte henvendt til den dømte.

Selv om anklagemyndigheden havde gået efter at få de tiltalte dømt for drabsforsøg, var anklager Tomas Hugger tilfreds med strafudmålingen.

- Jeg har hele tiden forventet, at de skulle have hårde straffe, sagde han efter, at dommen var faldet.

Han er dog forundret over rettens begrundelse for, at der kun kan dømmes for grov vold, og ikke drabsforsøg, fordi det ikke har været muligt at udpege, hvem i gruppen, der førte kniven i det grove og livsfarlige knivoverfald.

- Det tager vi hjem og kigger på. Den grad af planlagt voldsparathed vil vi ikke have, siger Tomas Hugger.

Alle de dømte udbad sig betæmkningstid med hensyn til at anke dommen.

arrow Anklager kræver hårde straffe trods kovending i bandesag
21. marts 2019 kl. 16:50 Opdateret: kl. 16:52
arrow Anklager kræver seks-otte års fængsel for LTF-vold
21. marts 2019 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01
arrow Ingen LTF-domme for drabsforsøg - kun grov vold
21. marts 2019 kl. 13:39 Opdateret: kl. 13:39

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk