15. oktober 2021
Byrådsmedlem for Venstre, Ken Kristensen, skal i dag forelægge Mints sag for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Byrådsmedlem for Venstre, Ken Kristensen, skal i dag forelægge Mints sag for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal Venstre-mand rejser Mints sag for Inger Støjberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal Venstre-mand rejser Mints sag for Inger Støjberg
Køge - 04. oktober 2018 kl. 11:13
Af Katrine Wied

Venstremanden Ken Kristensen skal i dag forsøge at tale Mints sag over for udlændingeminister Inger Støjberg. Det oplyser han til DAGBLADET.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Håbet er at få ministeren til at gribe ind, så Mint får tre måneder mere i Danmark, og at få Udlændingenævnet til at se på sagen en gang til.

- Vi må håbe, at vi kan få Udlændingenævnet til at udskyde udsendelsen og gennemgå sagen endnu engang. Alternativt må vi se på, om der er andre instanser at gøre brug af. Som jeg forstår det, er der lidt ændrede forhold i sagen i forhold til pigens muligheder i Thailand. Jeg har senere i dag en drøftelse med ministeren. Som udgangspunkt forventer jeg ikke, at hun kan blande sig i Udlændingenævnets procedurerer, retningslinjer eller afgørelser. Det vil nemlig kunne danne præcedens for andre lignende sager,hvis hun gjorde. Hun har dog, som det forstående og empatiske menneske hun er, indvilget i at lytte til historien, og det er vigtigt, siger Ken Kristensen, der er medlem af Køge Byråd for Venstre.

Mints familie har henvendt sig til Venstre-politikeren for at få hans hjælp, og han har besøgt familien flere gange i deres hjem.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er en sag, jeg tror, berører os alle. Det er en sag, hvor man bliver følelsesmæssigt berørt. Jeg har haft fornøjelsen af at møde familien flere gange i Køge. Jeg oplever en arbejdsom, smilende og velintegreret familie med kærlighed til Danmark. Derfor gør det også ekstra ondt, når man oplever denne umiddelbare uretfærdighed, siger Ken Kristensen.

Han peger på, at den lov, der blev indført i 2004, ikke var møntet på børn som Mint.

- For år tilbage strammede man familiesammenføringsreglerne, fordi der var alt for mange, der misbrugte systemet til at få personer hertil, der ville udnytte systemet og ønskede at leve af Danmarks velfærdssystem uden at bidrage. I det store billede gjorde det jo, at vi fik færre penge til vores ældre, børn, sygehusvæsen med videre. Det var ikke rimeligt. Så for at få lukket disse smuthuller, strammede man lovgivningen markant. Det går nu tilsyneladende ud over en stakkels pige, som i kontrast til de førnævnte gerne kan, vil og ønsker at bidrage til Danmark, siger Ken Kristensen.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk