18. juli 2019
Regeringen lemper nu på omstridt P-forslag, men der er ingen forbedringer i udsigt for Køge, der fortsat ser ud til skulle aflevere millionbeløb til staten. Foto: Kenn Thomsen
Regeringen lemper nu på omstridt P-forslag, men der er ingen forbedringer i udsigt for Køge, der fortsat ser ud til skulle aflevere millionbeløb til staten. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lempelse i parkeringslov hjælper ikke Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lempelse i parkeringslov hjælper ikke Køge
Køge - 01. juni 2018 kl. 14:45
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lang række kommuner, folketingspolitikere og organisationer som FDM holdt ikke igen med deres krasse kritik af regeringens og Dansk Folkepartis udspil til at ændre i rammerne for betalingsparkering, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Betalingsparkering - kommunen håber på et rundt nul

Hensigten med lovforslaget, som forventes endeligt vedtaget på mandag, er, at kommunal betalingsparkering ikke skal være en pengemaskine og dermed en ekstraskat for borgerne.

Som forslaget ligger, skal kommunerne betale 70 procent af overskuddet fra betalingsparkeringen til staten. I Køges tilfælde vil det betyde, at hele det ventede nettooverskud på 3,8 millioner kroner, plus yderligere 400.000 kroner, som skal findes på anlægsområdet, må afleveres til staten. Betalingsparkeringen i Køge bliver dermed en ren underskudsforretning, såfremt de forventede tal holder.

Fredag ventes lovforslaget imidlertid justeret for at imødekomme en del af kritikken, der er kommet fra både intern og ekstern hold. Nu lægges der eksempelvis op til at indføre et loft over, hvor meget kommunerne må hæve taksterne for betalingsparkering med.

- Ændringerne hjælper bare ikke Køge, svarer borgmester Marie Stærke helt kortfattet, da DAGBLADET Køge vil høre, hvilken indvirkning de nye toner fra regeringen har for Køge.

Det betyder med andre ord, at kommunen fra 1. januar 2019, hvor loven træder i kraft, skal aflevere en stor sum penge til staten, som var tiltænkt nye parkeringsanlæg og bedre P-forhold på de eksisterende parkeringspladser i Køge.

Læs flere detaljer om sagen i fredagens avis.

arrow Kommune protesterer mod regeringens parkeringsplaner
23. maj 2018 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:34
arrow Regeringsudspil kan smadre Køges parkeringsordning
20. april 2018 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:00

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk