11. august 2020
60-årige Tommy Sylvest bliver institutionsleder for FGU Midt- og Østsjælland. Han kommer fra en stilling som rektor på HF & VUC Nordsjælland. Pressefoto
60-årige Tommy Sylvest bliver institutionsleder for FGU Midt- og Østsjælland. Han kommer fra en stilling som rektor på HF & VUC Nordsjælland. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder på plads hos den nye Forberedende Grunduddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder på plads hos den nye Forberedende Grunduddannelse
Køge - 04. januar 2019 kl. 16:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landet over slår den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) dørene op den 1. august i år, og for området Midt- og Østsjælland er der nu ansat en regional institutionsleder. Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Ny direktør for FGU Midt- og Østsjælland tiltræder 1. april

Det bliver Tommy Sylvest, der kan indtage rollen som den kommende institutionsleder for den Forberedende Grunduddannelse i Midt- og Østsjælland, der dækker Ringsted, Sorø, Stevns, Faxe og Køge Kommune.

Den kommende FGU henvender sig til unge under 25 år, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse og har brug for afklaring om deres fremtidige uddannelse. 60-årige Tommy Sylvest kommer fra en stilling som rektor på HF & VUC Nordsjælland, og hos FGU Midt- og Østsjælland ser man frem samarbejdet.

- Med ansættelsen af Tommy Sylvest har vi fået den helt rigtige mand til at stå i spidsen for både etableringen og driften af FGU Midt- og Østsjælland. Tommy har stor ledererfaring fra både det private erhvervsliv og offentlige institutioner. Samtidig har han et solidt kendskab til uddannelsessektoren fra flere niveauer, siger Henrik Hvidesten, der er borgmester i Ringsted Kommune og formand for bestyrelsen i FGU Midt- og Østsjælland, i pressemeddelelsen.

Administrationen af FGU Midt- og Østsjælland og en af de i alt fire FGU-skoler vil blive etableret på Klemmenstrupgård i Køge, mens der eksempelvis i Ringsted bliver etableret en FGU-skole i tilknytning til Campus.

Tommy Sylvest begynder sit arbejde som leder af FGU Midt- og Østsjælland fra den 15. januar 2019, og han ser ligeledes frem til opgaven.

Hvad er FGU?
  • Et bredt flertal i Folketinget har besluttet, at blandt andet produktionsskolerne og dele af VUC skal lægges sammen i en ny forberedende uddannelse (FGU). De skal placeres i 27 selvejende institutioner, hvorunder der samlet oprettes 88 skoler, som skal åbne dørene den 1. august 2019. Aftalen om en ny forberedende uddannelse er indgået mellem S, SF, V, K, DF, R og LA. Alternativet og Enhedslisten har efterfølgende tiltrådt aftalen.
  • Målgruppen for FGU’en er alle unge under 25 år, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse, og som har behov for afklaring om deres fremtidige uddannelses- og beskæftigelsesvej.
  • FGU skal erstatte en række eksisterende forberedende uddannelsesforløb for målgruppen. Det drejer sig om produktionsskole, kombineret ungdomsuddannelse (KUU), erhvervsgrunduddannelsen (EGU) samt almen voksenuddannelse (AVU), ordblindeundervisning for voksne (OBU) og forberedende voksenundervisning (FVU).

- Jeg glæder mig til at begynde arbejdet, og det bliver spændende at være med til at etablere en helt ny type uddannelse for unge. Jeg er sikker på, at vi med FGU kan gøre en positiv forskel for en masse unge og hjælpe dem godt på vej videre til en uddannelse eller i job, siger Tommy Sylvest i pressemeddelelsen.

arrow FGU-direktør fratræder kort efter massefyring
07. januar 2020 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny uddannelse er tvunget til at skære: 12 medarbejdere skal fyres
21. december 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 15:05
arrow Direktør: Okay at ny uddannelse gik uden om Stevns
15. december 2019 kl. 06:06 Opdateret: kl. 15:09
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk