10. maj 2021
Det lille livreddertårn kan frit benyttes af alle i Køge Svømmeland i den kommende måneds tid.
gallery icon

Se billedserie

Det lille livreddertårn kan frit benyttes af alle i Køge Svømmeland i den kommende måneds tid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at redde dig selv og andre i svømmehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at redde dig selv og andre i svømmehallen
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 15:34
Køge - 03. oktober 2019 kl. 18:39
Af Jesper From

Vi kender nok alle de rød- og hvidstribede livreddertårne på strandene. Men det er ikke udelukkende her, at det kan give god mening at være god til at redde andres eller eget liv i vandet.

Som det første sted i landet har Køge Svømmeland fået et indendørs livreddertårn. Et helt nyt projekt fra TrygFonden, som i den næste måneds tid bliver testet i Køge og senere i otte andre svømmehaller.

- Vores mål med de nye livreddertårne i svømmehallerne er, at det skal være en leg at lære at redde liv, forklarer programchef fra TrygFonden, René Højer.

34 millioner i svømmehallerne

- Vi har arbejdet med projektet det sidste års tid, og hvis testperioden bliver en succes, er det vores håb at udlodde 15 livreddertårne til svømmehaller årligt. For behovet er der. 34 millioner benytter årligt en af landets 200 svømmehaller. Og livredning er ikke kun for dem i uniformerne. Så med udstyret i de små livreddertårne, skal I være med til at redde jer selv og andre, sagde René Højer ved indvielsen i Køge Svømmehal, hvor 4.B fra Køge Privat Realskole stod og trippede for at få lov til at hoppe i baljen og afprøve noget af udstyret.

Det lille livreddertårn i svømmehallen er frit tilgængeligt for alle de badende. Og der er nok af »legetøj« at tage med i vandet. Børne- og voksenboards, redningstorpedoer, bjærgningsdukker, rednings- og svømmeveste, flydeplader og redningskranse.

Billede

Børnene testede det nye legetøj


Ambassadør for sikkerheden

Med til at promovere og arbejde for den gode idé med de små livreddertårne er landholdssvømmeren Amalie Mikkelsen, som også var mødt frem til indvielsen i Køge Svømmeland.

Hun er stærk i 50 og 100 meter butterfly, men holdt sig på land i Køge.

- Vi er allesammen ambassadører for sikkerheden i vandet, og at vi lærer livredning, fortalte hun, mens børnene endeligt fik lov til at springe i bassinet og afprøve de mange redskaber fra tårnet.

Et af de redskaber, som kræver lidt mere af svømmeren, er bjærgningsdukken, som synker helt til bunds, og som man så skal dukke ned og hente op til overfalden. Den udfordring var Malte Sommer fra 4.B helt frisk på og klarede det i første dyk.

En der også valgte at holde sig tørskoet, var formand for kultur- og idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork (DF).

- Vi får nu muligheden her i Køge for at lære hinanden, hvordan man passer på sig selv og andre i vandet. I trygge omgivelser. Jeg håber, at så mange som muligt vil benytte sig af den mulighed, vi nu har fået til at øve sig - inden det bliver alvor. Jeg vil på vegne af Køge Kommune sige tusind tak til TrygFonden og til de mennesker, som har gjort tårnet muligt. Selv om der jo som bekendt er vådt, så falder gaven på et tørt sted, sagde formanden.

Jørgen Chr. Jørgensen

Det er ikke længere kun på strandene, at man finder de karakteristiske tårne.

 


Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk