19. maj 2019
En 72-årig kvinde er blevet idømt bøder for ikke at efterkomme Køge Kommunes krav om at fjerne enorme mængder affald og skrot på sin ejendom. Foto: Katrine Wied
En 72-årig kvinde er blevet idømt bøder for ikke at efterkomme Køge Kommunes krav om at fjerne enorme mængder affald og skrot på sin ejendom. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde dømt til tvangsbøder: Hendes ejendom ligner en losseplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde dømt til tvangsbøder: Hendes ejendom ligner en losseplads
Opdateret 16. maj 2018 kl. 13:11
Køge - 15. maj 2018 kl. 17:05
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 72-årig kvinde skal betale tvangsbøder for at blæse på Køge Kommunes påbud om at fjerne miljøfarligt affald på hendes ejendom i Tureby-området. Det afgør Retten i Roskilde, som også idømmer kvinden en bøde på 2500 kroner. Det skriver DAGBLADET Køge.

Køge Kommune har via flere påbud forsøgt at få kvinden til at rydde op på sin ejendom siden 2013. Men gang på gang har kvinden undladt at efterkomme kommunens krav, og der befinder sig stadig byggeaffald på grunden i dag.

Den 25. april 2013 var Køge Kommunes miljøafdeling første gang på inspektion på ejendommen. Her fandt kommunens medarbejder læssevis af affald, bygningsaffald, beton og mursten, eternitplader, en palletank, plastaffald, en tønde, der har indeholdt fortyndervæske, gamle udtjente biler og to gamle campingvogne. Flere gange i 2013 gav kommunen kvinden påbud om at bortskaffe affaldet. Men det skete ikke, i hvert fald ikke i det temop, som kommunen kunne ønske for at overholde miljøreglerne.

Selv forklarede den 72-årige kvinde i retten, at hun ikke vidste, hvor affaldet stammer.

Kvinden fortalte også videre, at hun gennem årene har forsøgt at få fjernet noget af affaldet. Men det er dyrt, og da hun er folkepensionist, er det noget, hun har måttet spare sammen til.

Under retssagen blev der også afgivet vidneforklaring af Køge Kommunes miljøsagsbehandler. Hun har været på inspektion på ejendommen flere gange i 2013, igen i 2016 og senest i april 2018.

Ved det seneste tilsyn udført den 9. april 2018 kunne sagsbehandleren konstatere, at der var sket meget, siden kommunen første gang var kommet på ejendommen. Hun skønnede dog, at omkring halvdelen af byggeaffaldet fra 2013 fortsat ligger på grunden, lige som der var kommet en ny jordbunke med asfalt og en sæk med støbemateriale til. Det vil koste omkring 20.000 kroner at fjerne de omkring 20 tons affald, som fortsat ligger på ejendommen, vurderede hun.

Kvinden blev idømt en bøde på 2500 kroner. Hun skal ligeledes betale ugentlige tvangsbøder på 250 kroner fra den 1. august 2018 og indtil byggeaffaldet er fjernet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk