20. juli 2019
Forhåbentlig kan en kant rundt om fremtidige kunstgræsbaner forhindre spredningen af banens gummigranulat . Foto: Lars Kimer
Forhåbentlig kan en kant rundt om fremtidige kunstgræsbaner forhindre spredningen af banens gummigranulat . Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræs med kant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræs med kant
Køge - 18. januar 2019 kl. 06:04
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Køge Kommune anlægger kunstgræsbaner, så vil de blive omkranset af en »høj« kant, der skal sørge for at banens gummigranulat ikke spredes ud i den omkringliggende natur.

- Fra sådan en bane kan der forsvinde helt op til et ton granulat om året. Da meget granulat er lavet af gamle bildæk og blandt andet indeholder mikroplast vil vi gerne have, at det bliver indenfor banen, siger Erik Swiatek (S), formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune.

DR Nyheder kunne fornylig fortælle, hvordan flere kommuner er blevet opmærksom på problemet med, at tonsvis af kunstige banernes gummigranulat hvert år spredes i naturen. Derfor laver de baner med en markant kant omkring, så granulatet, så vidt muligt bliver inde på banen, når det for eksempel blæser.

De tanker har Køge Kommunens Teknik- og Miljøudvalg, sammen med Klima- og Planudvalget også gjort sig, så det bliver en del af alle nye baner.

- Det bliver fremadrettet i første omgang, da vi har en forventning om, at hvis man etablerer sådan en kant samtidig med at man anlægger en ny bane, så bliver projektet samlet set ikke meget dyrere, forklarer Erik Swiatek.

Som DAGBLADET tidligere har beskrevet, så er det især med den planlagte etablering af en ny bane i Bjæverskov - ovenpå et område med særlige drikkevandsinteresser - at der er kommet kommunalt fokus på de potentielle problemer med forurening fra de kunstige baner.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk