22. oktober 2019
Der er ikke meget, der spirer og gror i øjeblikket, men på Køge Stadion bliver det alligevel mere og mere grønt. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Der er ikke meget, der spirer og gror i øjeblikket, men på Køge Stadion bliver det alligevel mere og mere grønt. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstbanen er snart boldklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstbanen er snart boldklar
Køge - 12. november 2018 kl. 16:03
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kunstige boldbane på Køge Idrætspark står snart klar og skal give spillerne en oplevelse så tæt på rigtigt græs som muligt. Her har man nemlig valgt at lægge kunstgræs på og den proces er netop ved at blive gjort færdig, så banen om godt en uge er klar til at bolden kan rulle. Det er en proces, der kræver et godt underlag og ikke mindst de rette vejrforhold, når arbejdet skal gøres færdig.

arrow Læs også: Idrætsparkens indvielse bliver kulminationen på mange års tilløb

- Vi er nødt til at være opmærksom på alle forhold og her kan vejret både være en med- eller modspiller alt efter situationen, siger Henrik Hvistendahl med et smil.

Lørdag middag er der lidt fugt i luften og det er faktisk kun en fordel, når de lange baner effektivt skal limes sammen til et stort »græstæppe«, der kan dribles, tackles og sendes kanonskud af sted på, forklarer han.

Han kommer fra virksomheden TF Sport og Fritid, der blandt andet har specialiseret sig i at lægge kunstgræs på fodboldbaner.

- Vi prøver at komme så tæt på en lækker græsbane som overhovedet muligt. Det ér jo et alternativ til en græsbane, men vi bestræber os virkelig på at komme så tæt på som muligt, så fodboldspillerne synes, at det er en god oplevelse, hver gang de går på banen, siger han og forklarer, at produkterne bliver testet i forhold til for eksempel boldopspring, et stabilt afsæt for løb og boldens rulning på »græsset«.

- Vi er så nørdede, at vi går helt ned i detaljer i forhold til hvilke støvler fodboldspillerne bruger. På den måde mener vi selvfølgelig, at vi får lavet Danmarks bedste kunstgræsbane, fortsætter han og forklarer, at det er en autodidakt branche, hvor alle arbejder på at finde den bedste løsning. Det sker altså blandt andet i samarbejde med fodboldspillerne, producenter og FIFA.

Banen i midten af Køge Idrætspark ventes i princippet at være klar om en uges tid, men der går lidt længere før hele anlægget er klar til at blive taget i brug.

arrow Køges nye stadion tager form
02. november 2018 kl. 16:08 Opdateret: kl. 13:26
arrow Klubber hjælper presset Idrætspark-projekt: - Vi investerer i idrætten
28. september 2018 kl. 13:33 Opdateret: kl. 12:24
arrow Ekstraregning presser økonomien i idrætspark
12. september 2018 kl. 14:08 Opdateret: kl. 14:08

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk