21. september 2021
Efterårets jazzkoncerter i Borup Kino bliver startskuddet på et stærkere fokus på genren i Køge Kommune. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Efterårets jazzkoncerter i Borup Kino bliver startskuddet på et stærkere fokus på genren i Køge Kommune. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturen skal binde Borup og Køge sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kulturen skal binde Borup og Køge sammen
Køge - 27. juli 2021 kl. 06:00
Af Henrik Førby Jensen

De første frugter af et styrket samarbejde mellem Borup Kino og Køge Kommunes nyligt udpegede Netværks- og genrespillested - Musikforeningen Bygningen, Teaterbygningen og Tapperiet - er i efteråret klar til at blive høstet af et forhåbentlig sulten publikum, når de tre danske jazzstjerner Cæcilie Norby, Nicklas Knudsen og Chris Mihn Doky på perlerække giver koncert i den intime og nyrenoverede biografsal.

Koncerterne er de tre første skud i en udvikling i Køge Kommunes kulturliv, som formand for Borup Kino Maria Helene Brünner har store forventninger til. Med udnævnelsen til genrespillested er fulgt en pose penge fra Statens Kunstfond til styrket samarbejde og udvikling af jazz- og bluesscenen i Køge Kommune og Maria Helene Brünner ser klare perspektiver i de muligheder, som bevillingen giver for at binde kommunen bedre sammen kulturelt.

- Sidse Marie Olsen (leder af Teaterbygningen, Bygningen og Tapperiet red.) er en energibombe uden lige og hun har formået at få tildelt de her midler til Køge. Jeg tror, det kommer til at gøre en masse gode ting. Borup er jo virkelig »udkantskøge« - sådan oplever mange i Borup det ihvertfald. Der er en oplevelse af, at tingene sker inde i Køge. Med de her koncerter kan det for en gangs skyld være, at nogle folk kommer fra Køge til Borup. Det vil være super, hvis det ikke længere er »dem-mod-os«, men at det bliver samlede kulturoplevelser for hele Køge. Køge Kommune vel at mærke, pointerer formanden.

Ideer på tegnebrættet
Corona har indtil videre sat en bremse på et stærkere samarbejde med Køge Ungdomsskole, men der er masser af tanker og foreløbige planer undervejs, forsikrer Maria Helene Brünner.

- Der er en masse ideer på tegnebrættet - der skal nok komme noget spændende ud af det. For nogle år siden havde vi jazzkoncert her i Borup Kino og den var rigtig godt besøgt. Det var en hyggelig aften og jazzkoncerterne henvender sig primært til et modent publikum. Men vi vil gerne nå ud til alle og vi har prøvet mange genrer - for et par uger siden havde vi irsk folkemusik med Downtown Dynt og vi har haft halvopera, Søren Riislunds band, stand up, Tamara Roseanne og Tobias Trier og Tue West - de to sidste iøvrigt i samarbejde med Tapperiet, fortæller hun.

For fælles oplevelser
Mens det modne publikum har tradition for at gå til koncerter og sætter pris på en traditionel koncert, eventuelt krydret med gode historier fra scenekanten, er det yngre publikum mere krævende, oplever Maria Helene Brünner. De unge forventer at kunne få sig en burger og gerne også en shoppingtur oveni en given kulturoplevelse. Det serviceniveau kan Borup Bio selvsagt ikke leve op til, men de 67 frivillige gør deres til, at man kan få sig en god oplevelse. For et par år siden lavede biografen en rundspørge for at finde frem til gæsternes største ønsker omkring den forestående renovation af den gamle biograf. Og de fire største ønsker - mere varme i salen, bedre sæder, kopholdere og varme popcorn er alle blevet opfyldt. Dertil kommer et meget imødekommende prisniveau - et stort bæger lune popcorn koster for eksempel 15 kroner.

- Vores biograf er drevet af lokale ildsjæle og vi er her ikke for at tjene penge. Vi er her for at skabe fælles oplevelser, understreger Maria Helene Brünner.

Musikforeningen Bygningen, Teaterbygningen og Tapperiets Udnævnelse til Netværks- og Genrespillersted gælder foreløbig for anden halvdel af 2021. Billetter til efterårets tre koncerter kan købes via Borup Kinos hjemmeside og Teaterbygningen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk