31. maj 2020
Marie Carmen Koppel med sin fantastiske stemme lå forrest i feltet, da hele Koppel-familien samledes om koncert i Køge lørdag eftermiddag.
gallery icon

Se billedserie

Marie Carmen Koppel med sin fantastiske stemme lå forrest i feltet, da hele Koppel-familien samledes om koncert i Køge lørdag eftermiddag.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongelig Koppel-koncert: Hele Koppel-familien swinger på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongelig Koppel-koncert: Hele Koppel-familien swinger på scenen
Køge - 09. november 2019 kl. 18:56
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Regnbuetræet Christinia '76« står der på et af klistermærkerne på det mørkebrune, skrammede Hammondorgel med de drejede ben. Instrumentet kan fortælle om en af legenderne i dansk musikhistorie, og det stod på scenen på Køge Gymnasium lørdag eftermiddag.

Her var Koppel-familien og deres musikalske historie omdrejningspunktet for et brag af en koncert.

Koncerten var arrangeret af Køge Kultur Fond og forrest blandt de prominente gæster var prinsesse Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, der er protektor for kulturfonden, og hendes mand greve Michal Ahlefeldt-Laurvig Bille.

Det var Anders Koppel, der fik Hammondorglet til at flyve og kapelmester var Benjamin Koppel. Her ud over skiftedes stærke sangerinder med Koppel-efternavn som Marie Carmen Koppel og Anisettes datter, Billie, der lyder nøjagtig som sin mor, til at optræde. På scenen blev der også plads til den næste generation af Koppel-sangerinder.

Repertioret var især hentet ud af Savage Roses diskografi, men der var også numre, som Anders Koppel indspillede sammen med Otto Brandenburg i 1976. D blev sunget af Koppelfamilien yngste medlemmer.

Der var også enkelte gæsteblomster, som ikke er vokset i Koppl-familiens have. Det var DJ Noise, der både samplede lyd og billeder, det var sangeren Mads Matthias og ikke mindst rapperen Per Vers, der freestylede og fik »Køge Jorddepot« til at rime på »ordidiot«

- Freestyle er et godt dansk ord, der betyder improvisation. Improvisation er et ord, der betyder at være utrolig dårlig forberedt, sagde Per Vers veloplagt.

Som et led i Køge Kultur Fonds koncert uddeles også to æreslegater, som overrækkes af prinsesse Alexandre.

De gik til den 15-årige pianist Robin Wohner og 22-årige sanger og sangskriver Sille Noah Dang Hansen. begge fik et legat på 10.000 kroner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk