8. juli 2020
Otte borgmestre går nu sammen i en fælles henvendelse til transportministeren og Folketingets transport- og boligudvalg; bekæmpelsen af trafikstøj kræver et langt større fokus og en national bevågenhed, mener de, som derfor opfordrer til etableringen af en national trafikstøjsstrategi. Foto: Kenn Thomsen
Otte borgmestre går nu sammen i en fælles henvendelse til transportministeren og Folketingets transport- og boligudvalg; bekæmpelsen af trafikstøj kræver et langt større fokus og en national bevågenhed, mener de, som derfor opfordrer til etableringen af en national trafikstøjsstrategi. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner går sammen i kampen mod trafikstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner går sammen i kampen mod trafikstøj
Køge - 19. november 2019 kl. 19:09
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et nyligt afsendt brev til Folketingets transport- og boligudvalg samt transportminister Benny Engelbrecht (S) stiller otte vestegnskommuner nu skarpt på problemet med stigende trafikstøj, skriver DAGBLADET.

Kommunerne efterspørger konkrete strategier og handleplaner, der skal tage højde for, at antallet af danskere, som føler sig generet af trafikstøj, er fordoblet siden 2002.

I brevet lyder det blandt andet:

- Indsatsen mod trafikstøj i Danmark har for længe været drænet for midler og vilje til handling. Vores borgere har brug for handling nu, og derfor ser Albertslund, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Køge kommuner meget positivt på, at regeringen nu har meldt ud, at der vil blive afsat midler til støjbekæmpelse i forbindelse med en ny infrastrukturplan i 2020.

Støj giver sundhedsproblemer

I brevet understreger borgmestrene videre, med baggrund i en WHO-rapport (World Health Organization, red.) fra 2018, at trafikstøj er EU's andet største miljøproblem. I rapporten belyses det blandt andet, hvordan trafikstøj beviselig kan medføre visse kræfttyper, hjertekarsygdomme, diabetes og fedme. WHO opfordrede desuden til at skærpe grænseværdierne for støjbelastning; en anbefaling, som Danmark endnu ikke har taget stilling til.

- Opfordringen fra os skal derfor lyde, at Folketinget vedtager en national trafikstøjsstrategi, skriver borgmestrene i brevet og fortsætter:

- Samt at I sætter tilstrækkelig penge af til støjreducerende tiltag langs statens eksisterende veje og jernbaner, at I prioriterer indsatsen mod trafikstøj, hvor problemerne er størst, og at I går i dialog med kommunerne om, hvilke tiltag som bedst kan iværksættes for at reducere trafikstøjsbelastningen, lyder det fra borgmestrene.

Brevet til Transport- og Boligudvalget og transportministeren er blevet til via kommunernes samarbejde i GATE 21 og projektet »Silent City.«

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk