18. januar 2019
- Vi har nul-tolerance over for enhver form for overgreb mod børn, og vi skal reagere, når vi får en underetning, forklarer børne- og unge-chef, Vicki Brigaard. 

Foto: Jens Wollesen
- Vi har nul-tolerance over for enhver form for overgreb mod børn, og vi skal reagere, når vi får en underetning, forklarer børne- og unge-chef, Vicki Brigaard. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen om frifindelse i voldssag: Vi skal vægte hensynet til børnene tungest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen om frifindelse i voldssag: Vi skal vægte hensynet til børnene tungest
Køge - 19. juli 2018 kl. 11:06
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ene af forsvarerne i den retssag, hvor et forældrepar var tiltalt for længerevarende vold mod deres to døtre, kritiserer Køge Kommune for at have været for hurtige til at melde »bål og brand« i stedet for at have taget en snak med familien, så hele sagen ikke var endt i retten, men her melder Køge Kommunes børne- og unge-chef, Vicki Brogaard, hus forbi.

arrow Læs også: Politimand frifindes - myndigheder får kritik i børnesag

- Der er slet ingen tvivl om, hvordan vi som kommune skal reager i den slags sager, for det står helt klokkeklart i Serviceloven, siger hun.

- Vi skal - med streg under skal - reagere ved mistanke om vold eller andre overgreb mod børn, og fordi der netop tidligere har været alt for mange sager, hvor der netop ikke blev reageret, så blev det for 5-6 år siden skrevet ind i Serviceloven, at der i hver region i Danmark oprettes et særligt Børnehus, hvor den slags sager kan blive behandlet af uvildige eksperter.

- Vores Børnehus Sjælland ligger i Næstved, og når vi får en underretning om vold eller andre overgreb mod et barn, og vi efter en første snak med barnet mener, at der er noget om det, ja - så skal vi sende sagen videre til Børnehus Sjælland, forklarer Vicki Brogaard.

Hele idéen med oprettelsen af de fem børnehuse er, at børnene altid skal kunne høres og kunne blive taget alvorligt.

- Og det bliver de, slår Vicki Brogaard fast.

- Hensynet til barnet skal altid veje tungt, og derfor sidder der også et helt hold af eksperter klar i Børnehus Sjælland til at forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned i hver enkelt sag.

Der er blandt andet tilknyttet læger, psykologer og socialrådgivere til børnehuset, og politiet har også repræsentanter til stede, når det enkelte barn afgiver forklaring.

- Det er så på den baggrund, at politiet i sidste ende vurderer, om der er grundlag for at rejse en tiltale, siger Vicki Brogaard.

- Det er ene og alene politiets beslutning, og ikke noget vi fra kommunens side hverken kan eller skal påvirke.

- Men lad mig understrege igen: Vi har nul-tolerance over for enhver form for overgreb mod børn, og derfor er der helt klare regler for, hvordan vi skal reagere, når vi får en underretning, siger hun.

- Og jeg ser lovgivningen om Børnehusene som en helt klar forbedring af børnenes vilkår.

arrow Ansat i politiet anklages for vold mod to børn
17. juli 2018 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk